2
Posted 15/09/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Het eerste comic-homohuwelijk is een feit

Homoseksualiteit is in de Verenigde Staten nog steeds een heel gevoelig onderwerp. Het homohuwelijk is in enkele staten reeds toegelaten, ze worden niet volledig uit het straatbeeld geweerd en er wordt toch al ietwat normaal gedaan over mensen met een andere seksuele voorkeur. Ook in comics begint het beeld wat te keren. Met Apollo en Midnighter is er een high profile homokoppel het DCU binnengebracht, maar ook met Batwoman en Renee Montoya zijn de holebi’s goed vertegenwoordigd. Toch moeten we om het allereerste homohuwelijk in comics te zien, weggaan van de mainstream en naar een in de VS heel bekende, maar in Europa niet gekende uitgeverij trekken.

Deze uitgeverij is Archie Comics, de uitgeverij die Archie, Betty, Veronica en Jughead onder haar bekendste personages telt. De verhalen zijn zowat de comicversie van Thuis of Familie met tal van plotwendingen, drama, maar ook kitcherige humor. Niettemin is de gelijknamige hoofdtitel van Archie Comics een van de langstlopende comics die er zijn.

Het is echter in Life with Archie #16 dat de grote gebeurtenis gepland staat. Kevin Keller, een recent geschapen personage en tevens ook homo, keert terug van zijn legerdienst en plant een huwelijk met zijn partner net op het moment waarop Archie zijn scheiding van Veronica plant. Een heel geladen comic dus en de reactie in de VS zal waarschijnlijk niet mals zijn. Om te weten hoe de situatie zich volledig afspeelt zullen we echter moeten wachten tot januari 2012 waar de comic in uitkomt. Brainfreeze zal zeker dieper ingaan op deze historische uitgave en jullie een oordeel geven over het allereerste homohuwelijk in comics.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar