1
Posted 14/09/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Review: Super Dinosaur #4

No time for gawking, SD!

In 1993 werd de wereld overgenomen door een ware dinomania. De Spielbergfilm Jurassic Park had net wereldwijd de wonderen van de reptielenwereld aan ons getoond en iedereen was er gek van. Plots waren dinosauriërs overal, in pretparken, winkels, op televisie en zelfs op schoolreis werd er ingecasht op de populariteit van de uitgestorven monsters. Ondertussen heeft deze rage plaatsgemaakt voor andere monsters zoals Justin Bieber en Lady Gaga, maar in onze harten weten wij nog steeds de absolute waarheid: dino’s zijn cool.

Enter Robert Kirkman (Walking Dead, Invincible), een schrijver die elk concept populair en goed kan maken. Ook hij is fan van dinosauriërs en vond samen met Jason Howard (Astonishing Wolf-Man) dat er weinig comics waren die ze samen met hun kinderen konden lezen en evenveel plezier eraan besteden. Daarom dat ze besloten een genetisch gemanipuleerde dino te koppelen aan een tienjarig genie en rond hun partnerschap gekke verhalen te schrijven. Vreemd genoeg slaagde dat concept en zijn we ondertussen aan het vierde deel aanbeland.

Hierin gaan Super Dinosaur en zijn partner Derek Dynamo verder de strijd aan met de Terrordactyl, een slechte genetisch gemanipuleerde dino. Na enige geknok blijken de slechterikken het pleit te verliezen en begint de gekke wetenschapper Maximus plannen te maken om terug te trekken tot hij de geheime basis van doctor Dynamo door verraad te weten komt. Hij stuurt meteen zijn geheim project naar de basis en daar blijkt dat onze helden het moeten opnemen tegen een reusachtige velociraptor. Ondertussen heeft Super Dinosaur al een nieuw pantser, maar het blijft hier niet bij want zowel SD als Derek krijgen op het einde van de comic reuzerobotpakken (Power Rangerstyle) om de megaraptor aan te kunnen.

De verhaallijn lijkt flinterdun en dat is ze ook. Verwacht hier zeker geen diepgaande, mysterieuze verhalen zoals die bij Morning Glories het geval zijn. Nee, deze comic ruikt gewoon naar pure fun! Kirkman leeft zich duidelijk uit met het creëren van de meest wilde personages, uitvindingen, wapens en projecten en dit druipt gewoon van de comic af. De strip staat bol van de actie en staat praktisch nooit stil zoals het de doelgroep van deze comic wel betaamt. Het is gewoon een alle leeftijden comic en waar ik als twintiger opgegroeid ben met de overdreven actie van ondermeer Power Rangers, kan ik mijzelf moest ik 10 jaar later geboren zijn, gerust mijn portie actie uit deze comic halen. Robot, dinosaurussen, wapens, explosies, dit is gewoon op het lijf geschreven van iedereen die zich nog ietwat puber voelt.

De tekenstijl volgt hierin. De tekeningen lijken heel vloeiend op elkaar over te gaan waardoor het geheel heel dynamisch overkomt. Daarnaast is er ook oog voor heel wat details en lijken de vreemde creaties van de beide wetenschappers zo vreemd en stoer dat je niet anders kan dan die te appreciëren. Daarnaast moet ik ook Howards inkleurwerk lof geven want de felle bonte kleuren geven de strip veel karakter en zorgen ervoor dat de toon luchtig blijft.

Rond deze comic hangt een heel harde hate-or-love-sfeer. Het is nergens het zware, harde meesterwerk dat Kirkmans andere comic the Walking Dead is, maar toch verdient deze comic een publiek. Het is een strip die je gerust aan kinderen kan geven, maar ook zelf over hun schouder kan meelezen en van genieten. Het spreekt vooral je innerlijke kind aan en als je zelf nog kan zaken appreciëren als Dragon Ball Z en Power Rangers ben ik zeker dat je met Super Dinosaur een leuke  comic binnenhaalt.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar