9
Posted 13/09/2011 by Timaeus in Comics
 
 

DCnUws: Relaunch een overdonderend succes

We hebben deze maand al meerdere malen getoond dat de nieuwe DC comics als zoete broodjes over de toonbank vliegen, maar vandaag is drukkerij Diamond Publishing, de distributeur voor het grootste deel van de comics die jullie in jullie huiskamer zullen terugvinden, naar buiten gekomen met de officiële cijfers van 2011 en de voorlopige bestellingen voor september. Deze cijfers zijn in de huidige tijden van crisis hallucinant te noemen.

Justice League of America #1 is tot op vandaag de best verkopende comic van het jaar met maar liefst 200.000 exemplaren in eerste druk. Daarnaast is er ook nog de tweede en derde druk waarvan er voorlopig nog geen data bekend zijn, maar zeker dit cijfer nog zullen aandikken. De digitale aankopen worden hierbij zelfs nog niet meegerekend.

Daarnaast meldde Diamond ook dat alle comics van week 1 en week 2 volledig uitverkocht zijn. Om dat in brute cijfers om te zetten wil dat zeggen dat alle 27 titels die vorige week verschenen en nu woensdag zullen verschijnen, allen zijn uitverkocht en een nieuwe druk zullen krijgen. Voor de volledigheid zijn het de volgende titels:

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA, ACTION COMICS, ANIMAL MAN, BATGIRL, BATWING, DETECTIVE COMICS, GREEN ARROW, HAWK & DOVE, JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL, MEN OF WAR, OMAC, STATIC SHOCK, STORMWATCH, SWAMP THING, BATMAN AND ROBIN, BATWOMAN, DEATHSTROKE, DEMON KNIGHTS, FRANKENSTEIN, AGENT OF S.H.A.D.E., GREEN LANTERN, GRIFTER, LEGION LOST, MISTER TERRIFIC, RED LANTERNS, RESURRECTION MAN, SUICIDE SQUAD en SUPERBOY

Het goede nieuws houdt echter maar niet op want DC heeft daarboven nog gemeld dat maar liefst tien titels de grens van de 100.000 exemplaren hebben overschreden in eerste druk. Dat resulteert in maar liefst 1 miljoen comics verdeeld over de 10 populairste reeksen en dat slechts in eerste druk. De reeksen zijn de volgende:

ACTION COMICS, BATGIRL, BATMAN, BATMAN AND ROBIN, BATMAN: THE DARK KNIGHT, DETECTIVE COMICS, FLASH, GREEN LANTERN, SUPERMAN

Eerlijk gezegd had niemand dit succes enkele maanden geleden kunnen voorspellen en is het heel hoopvol om opnieuw een boost te creëeren voor de slabakkende verkoopcijfers van de mainstream comics. Daarnaast kan DC misschien voor het eerst in jaren Marvel onttronen als meest verkopende uitgeverij en kan het zo een reactie provoceren van het House of Ideas die ervoor kan zorgen dat het voor ons lezers nog moeilijker wordt om onze zuurverdiende centen wijs te spenderen. Ik ben alvast heel tevreden dat iedereen zo massaal de reeksen ondersteunt en hoop dat de lijn wordt doorgetrokken in oktober en november. Daarnaast is het voor wij bij Brainfreeze extra leuk om jullie ware collectors items te kunnen schenken, want onze prijzenpakketten zijn volledig eerste druk en worden dus gegeerd door verzamelaars. Niet dat dat jullie iets moet schelen, want comics dienen in de eerste plaats om te lezen en dan pas om te verzamelen. Alvast veel succes toegewenst en proficiat aan de winnaars!

Tenslotte geef ik jullie de exclusieve cover mee van Justice League of Amerika 4. Opnieuw een pareltje van Jim Lee.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar