0
Posted 11/09/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 18 – Wolverine, Thunderbolts, Heroes for Hire, The Deep en een eerste kijk op Fear Itself #6!

Na een weekje rust zijn we er weer met een nieuwe Weekly dose of Fear Itself, nog steeds jouw gids tot het Marvel-event van het jaar! Deze week komen we stilletjes aan terug in de sfeer met reviews van Fear Itself – Wolverine #3 en Heroes for Hire #11, beide de laatste delen van hun verhaallijnen! Ook nemen we Fear Itself – The Deep #3 onder de loep, de eenzame tie-in van vorige week. Ten slotte kijken we nog even naar Thunderbolts #163, de enige niet officiële tie-in uit het lijstje, en afsluiten doen we met een preview van Fear Itself #6 – Blood-Tied and Doomed!

Review: Fear Itself – Wolverine #3 van 3 (schrijver: Seth Peck, tekenaar: Roland Boschi)

Wolverine’s solo-avontuur in Fear Itself komt in deze issue tot een einde. Het terroristische S.T.R.I.K.E.-team slaagt erin een nucleaire bom op New York City te droppen, maar dat is buiten Logan gerekend. Hij vermoordt de slechterik, suizend doorheen de lucht maakt hij de bom onschadelijk en wordt 1herenigd met zijn vriendin Melita Garner. Action movie 101 dus!

Dit laatste deel van de miniserie van Seth Peck en Roland Boschi bood nog steeds niet echt iets nieuws, maar uiteindelijk bleek het wel een luchtig en degelijk afgebeeld Wolverine-verhaaltje te zijn. Het geheel was wel maar nauwelijks een tie-in tot Fear Itself (hoewel we hier, alweer, Avengers Tower zien instorten), en eerder gewoon iets wat Wolverine doet tussen de soep en de patatten. Of liever, tussen de pagina’s van zijn verschijningen in de kernreeks en New Avengers. Multitasking, het blijft zijn extra mutant power!

Review: Heroes for Hire #11 (schrijvers: Dan Abnett en Andy Lanning, tekenaar: Kyle Hotz)

Ook de bijdrage van Heroes for Hire tot Fear Itself komt met deze issue tot een einde. In The Raft wordt het gevecht tussen Elektra, The Shroud en de Purple Man afgerond met vooral een badass-moment voor de scharlaken femme fatale. Schijnbaar zal het team met deze Purple Man er een nieuwe geduchte vijand bijkrijgen in latere verhaallijnen, gezien hij bij deze aan zijn gevangenschap ontsnapt. Met de laatste scène rond de Purple Man krijgen we ook een leuke referentie naar zijn kortverhaal in tot Fear Itself – The Home Front #2 (Weekly dose deel 3). Het andere deel van deze issue handelt over het in issue #9 gecreëerde monster, dat zich toepasselijk gewoon “Monster” noemt. Dit wezen werd gecreëerd dankzij de energie die vrijkwam toen The Thing zijn hamer oppakte en kan automatisch transformeren in de grootste angst van personen waarmee hij in contact komt. Zo komen we te weten wat Paladin, Gargoyle en de zich eveneens in de actie stortende teamleidster Misty Knight het meeste vrezen…

Uiteindelijk blijft deze tie-in, alsook de vorige delen, niets speciaals en vliegt het zeer snel voorbij. De chaotische tekenstijl van Kyle Hotz zegt me nog steeds niet veel, maar schrijvers Abnett en Lanning vonden toch wel een manier om mooi om te springen met de chaos van het event zonder dat hun eigen verhaallijnen hierbij in het gedrang kwamen.

Review: Fear Itself – The Deep #3 van 4 (schrijver: Cullen Bunn, tekenaar: Lee Garbett)

En met deze derde issue zitten we op level 3! De reeks omtrent de nieuwgevormde Defenders en hun missie om Atlantis terug te heroveren op de tot Worthy getransformeerde Attuma begint met elke issue meer en meer te gelijken op een arcade videospel (vooral die met levels onder water). Vorige keer bevocht het team demonische onderwaterwezens, ditmaal krijgen ze het aan de stok met een door een tovenares gemanipuleerde groep Atlanteanen en de generaals van Attuma. Hiertoe behoren ondermeer de onderwaterschurken Tiger Shark en Tyrak the Terrible.

De issue is één en al actie onder de zeespiegel, vrij gewoontjes maar daarom zeker niet slecht geïllustreerd door Lee Garbett. Doorheen dit alles leert het team beter samenwerken en elk personage wordt door schrijver Cullen Bunn van een passend “hell yeah!”-moment voorzien. Bunn heeft ook aandacht voor de innerlijke pijn van de ooit zo trotse Namor die, na zijn troon te hebben kwijtgespeeld aan Attuma, nu nog eens zijn volk moet bevechten ook. Veruit de beste tie-in van de week. Volgende maand: op naar level 4 met als eindbaas Attuma!

Review: Thunderbolts #163 (schrijver: Jeff Parker, tekenaar: Kev Walker)

Aanvankelijk dacht ik dat de tie-in van de Thunderbolts tot Fear Itself nog wel moest verderlopen na de cliffhanger van de wel zeer chaotisch verlopen vorige issue (review in de vorige Weekly dose). Maar nee hoor, over het event wordt haast geen woord meer gerept, en de spotlight wordt volledig gefocust op het ontsnapte Beta-team. Samen met de Thunderbolts Tower hebben ze zichzelf getransporteerd doorheen de ruimte, maar ook doorheen de tijd. Hierdoor komen ze in de Tweede Wereldoorlog terecht (dit verklaart meteen ook waarom Captain America en Namor op de cover staan) en het duurt dan ook niet lang eer ze het aan de stok krijgen met… jawel, Nazi’s!

Hoewel ik niet echt iets negatiefs aan te merken heb op de dialogen van Jeff Parker of de tekeningen van Kev Walker (het geheel is zelfs een vrij goed instappunt en een mooi eerste deel voor een nieuwe verhaallijn), zorgt de inhoud van deze issue er wel voor dat de Thunderbolts hun tie-in tot Fear Itself geen werkelijk einde kent. We gaan meteen over in de volgende arc en de scènes met teamleider Luke Cage in het heden doen vermoeden dat dit zich al na Fear Itself afspeelt. We zullen het dus onder ogen moeten zien: de Thunderbolts hun Fear Itself-avontuur begon vrij sterk, maar eindigde op een sisser. Zonde!

Hiermee komen we aan het eind van een vrij rustige week in Fear Itself-land. Volgende week daarentegen ziet het schema er weer heel wat drukker uit. Sterker nog, vrijwel de helft van alle Fear Itself tie-ins in september staan gepland voor een release volgende week! De comics die zullen uitkomen zijn Alpha Flight #4, Black Panther – The Man Without Fear #523, Ghost Rider #3, Journey into Mystery #627 en New Avengers #16! Verder komt er nog eens een one-shot: Fear Itself – The Monkey King #1 met de in Iron Man 2.0 geïntroduceerde Sun Wukong! Ten slotte gaat de allerlaatste miniserie van het event van start in Fear Itself – Hulk Vs Dracula #1! Welke comics volgende week voorzien zullen worden van reviews en welke zullen worden doorgeschoven naar de week erop, laat ik nog even in het midden. Maar wees maar zeker dat we volgende keer zullen starten met de belangrijkste comic van volgende week, namelijk de voorlaatste issue van de kernreeks: Fear Itself #6 – Blood-Tied and Doomed! Hieronder vinden jullie alvast een preview (ja, hij blijft voorlopig ongeletterd, maar de art van de wonderlijke Stuart Immonen spreekt voor zich, nietwaar?). Tot volgende week!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.