4
Posted 11/09/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review Green Arrow #1

Villains should live in the shadows, in constant fear of imprisonment. But instead of ostracizing them as vermin, our society glorifies them. Allowing them to soak up fame and fortune like some kind of demented celebrities.

Een van de voor mij aangenaamste verrassingen vorig jaar was de Brightest Day tie-in van Green Arrow. Dankzij de CW-televisiereeks Smallville, werd mijn interesse voor dit personage opgewekt. toen ik vernam dat Kevin Smith (Chasing Dogma, Green Arrow Quiver) een van mijn favoriete regisseurs ook aan het personage had gewerkt, was dit meer dan voldoende reden voor mij om enkele issues van deze run en die van Brightest Day aan te schaffen! Laten we Kevin Smith nu eventjes terzijde laten liggen en ons focussen op schrijver J.T. Krul (Highlander: Way of the Sword, Blackest Night: Titans)! Zijn run van Green Arrow stelde ons voor aan een Oliver Queen die gebukt liep onder de vele fouten uit zijn verleden maar nog steeds een held was en nooit zou opgeven. Verbannen uit zijn stad en verstoten door zijn vrienden trok hij zich terug in het mysterieuze bos in Star City en beleefde er vele avonturen. Gelukkig mag deze J. T. Krul nu verder werken met het personage en dit keer ongehinderd door de gebeurtenissen van het Brightest Day event!

Oliver Queen, bij de meesten gekend als zowel Green Arrow of de Emerald Archer is terug in een nieuw avontuur! Als rijke playboy miljonair en filantroop heeft Ollie sowieso al een zeer druk en boeiend leven. Maar dit is niet genoeg voor de jonge Queen, hij heeft een toekomstbeeld van een vreedzame wereld waarin iedereen de krachten die hij of zij heeft, gebruikt ten goede van anderen. En hij zal zelf beginnen met het goede voorbeeld te geven! Samen met zijn sidekicks en werknemers van zijn eigenste QCorp-afdeling, de tech-savy Naomi en pacifistisch wapenspecialist Jax vormt hij een superheldenteam. Queen zelf neemt de mantel, of moet ik zeggen hood, van Green Arrow voor zichzelf en samen bestrijden zij op globale schaal de misdaad die hun wereld plaagt. Het is al vrij snel duidelijk dat J.T. Krul zich op zijn minstens lichtjes baseert op de Green Arrow/Oliver Queen die acteur Justin Hartley neerzette in Smallville. Een dubbelleven leiden is natuurlijk nooit gemakkelijk maar toch slaagt Oliver Queen er in om via telefoon een vergadering van Queen Industries bij te wonen terwijl hij over de daken van Parijs sluipt en enkele criminelen met superkrachten achtervolgt. Al snel wordt duidelijk dat deze van plan zijn een feestje te verpesten en de beelden hiervan op Youtube willen zetten om populairder te worden. Dit is echter buiten Green Arrow gerekend die dankzij zijn vele coole gadgets en pijlen al snel de bovenhand neemt en hen leert dat misdadigers krijgen wat komen zal!

Hoeveel schrijver  J.T. Krul van zijn eerdere run met Green Arrow zal overbrengen naar het DCnU, wordt nog niet duidelijk met dit eerste deel. Je krijgt namelijk een teaser voor wat nog komen moet maar wel een om U tegen te zeggen! Krul bewijst nog maar eens dat mijn vertrouwen in hem meer dan terecht was. Zoals ik reeds eerder aangaf is hij een beetje groene saus gaan lenen bij Smallville en Justin Hartley. Vermoedelijk vanwege het succes van dit personage en omdat ze een jongere Oliver Queen wilden gebruiken in het DCnU. Als Krul zo verder blijft doen dan twijfel ik er niet aan dat dit één van de toppers van het DCnU wordt en Green Arrow eindelijk een van de groten bij DC Comics zal zijn!

De tekenstijl van Dan Jurgens (Booster Gold) past zeer goed bij de dynamische verhaallijn van J.T. Krul. Ik zeg dit niet vaak maar ik denk dat je enorm veel moeite moet doen om hier een lelijk plaatje in te vinden! Jurgens heeft hier duidelijk zijn tijd in gestoken, ik hoop alleen dat hij dit kan blijven volhouden met de deadlines voor het DCnU. Ook hier valt het weer op dat het duo van Krul en Jurgens inspiratie halen bij Smallville. Niet alleen lijkt het nieuwe kostuum van deze jonge Green Arrow tamelijk goed op dat van Justin Hartley, de verscheidene gadgets en zijn bogen hebben ook wat weg van de live-action-variant. Zo heeft Ollie in de comics nu ook een soort van opvouwbare boog die hij veilig kan wegbergen en openklappen wanneer nodig. De bril die Green Arrow draagt is tevens ook voorzien van dezelfde/gelijkaardige snufjes zoals onder andere infrarood.

Als je het mij vraagt heeft deze Green Arrow het in zich om dé titel niet alleen binnenin het DCnU te worden maar ook om tot een van de beste comics van het jaar uit te groeien. Men doet het zeer goed bij DC Comics. Laat ons hopen dat ze dit volhouden maar met wat ik reeds gelezen heb van het werk van J.T. Krul en Dan Jurgens, lijkt dit me meer dan haalbaar! Er rest jullie dus nog maar één ding te doen: Green Arrow #1 in huis halen!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be