2
Posted 09/09/2011 by Timaeus in Comics
 
 

RIP: Dave Hoover

Rust in vrede Dave Hoover, dat is het enige wat wij comicfans hem nog kunnen toewensen. Comictekenaar Dave Hoover is enkele dagen geleden gestorven. Voorlopig is nog niks bekend over de doodsoorzaak, maar vermits de man vroeger al hartproblemen had, lijkt dit op een heel onverwacht hartfalen. Hij laat een vrouw en kinderen na.

Hoover heeft vooral zich stempel gedrukt op de nineties comics. Hij voorzag onder meer Captain America, de kritisch geloofde James Robinson versie van Starman, Wanderers en Invaders van tekeningen. Daarnaast was hij ook actief als docent in het kunstinstituut van Philadelphia waar hij zijn kennis en liefde voor het medium doorgaf aan de jongere generaties. In België zal hij voornamelijk gekend zijn voor zijn aandeel in het animeren van de reeksen He-Man, Men in Black: the Animated Series, Godzilla en zelfs ons nationaal exportproduct de Smurfen.

De comic- en animatiewereld is alvast een monument armer. RIP Dave Hoover en veel sterkte toegewenst aan zijn vrienden en familie vanwege het hele Brainfreeze-team. Als afsluiter plaatsen we hierbij nog enkele stukken artwork die op zijn deviantart terug te vinden zijn. Je kan ook nog een reactie plaatsen op dat profiel om zijn nabestaanden wat steun te geven.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar