3
Posted 08/09/2011 by Timaeus in Columns
 
 

WAW! Weekly Artwork #10

Een nieuwe week, een nieuwe Weekly Artwork. Ditmaal niet met de gebruikelijke schrijver Yann, want deze zit even vast in de interdimensionale gang tussen de tweede en derde dimensie. Nee, ik zal moeten gebruik maken van zijn nota’s en het deze week even overnemen.

WaW zou WaW niet zijn zonder een grote dosis Batman. Daarom hier een ingekleurde tekening van Batman en zijn rogues gallery van de hand van Ethan Van Sciver en de enorm getalenteerde inkleurder Moose Bauman.

 

 

Jawel, het is meteen beginnen met een klepper van jewelste. Verdergaan doen we met een opwarmertje van tekenaar Yildiray Cinar die vond dat the Silver Surfer eens zijn behandeling verdiende. Cinar begon met vingerverven en voegde later de details toe met een pen. Het resultaat mag er wel zijn en het toont dat hij heel wat trucs in zijn mouw heeft zitten.

 

 

Nu we met Yildiray Cinar toch in Turkije zitten, kunnen we eens langsgaan bij die andere Turkse tekenaar Mahmud Asrar. Asrar verzorgt het artwork voor Supergirl en toont alvast een prachtige tekening van een pagina in het nieuwe boek.

 

 

De hoofdbrok van deze WaW is echter tekenaar Canaan die je op de volgende site kan terugvinden. Hij gebruikt gekende strippersonages, maar vult deze origineel in.

Een eerste leuke adaptatie is Mystery Island, een samensmelten van Scooby Doo en de mysteriereeks Lost.

 

 

Kuifje meets Mad Max. Onze jonge Belgische reporter gaat ditmaal niet naar Amerika, Afrika of een ander werelddeel, maar brengt rechtstreeks verslag uit van een post-apocalyptische wereld waar er enorme hongersnood is.

 

 

Wat Harrison  Ford en Daniel Craig kunnen, kan ik ook, dacht Yosemite Sam. Daarom dat hij met zijn beide blaffers in de hand de door War of the Worlds geïnspireerde robot van Marvin the Martian aanpakte. Cowboys and Aliens Loony Tunesstyle!

 

 

Mijn favoriet is echter een minder bekend personage dat wordt verwerkt in een klassiek stuk literatuur. Raven als raven in the Raven van Edgar Allen Poe.

Tenslotte zwaaien we deze week definitief het vroegere DC Universe uit door de komst van de eerste, nieuwe titels van het DCnU. Enkele artiesten doen dit door met hun artwork een gepast afscheid te geven aan de vroegere verhaallijnen en helden.

Nick Perks herinnert alvast heel levendig de relatie tussen Stephanie Brown en Tim Drake. Vooral Brown wordt volledig opzijgezet door de terugkeer van Barbara Gordon, maar Tim zal haar altijd in zijn hart dragen.

 

 

George Zapata zal eerder met heimwee terugdenken aan de helden die ons glorierijk door de Tweede Wereldoorlog loodsten. Hij plaatst de drie grote JSA helden Wildcat, Alan Scott en Jay Garrick in het klassieke Iwo Jima tafereel en het voelt heel erg triomfantelijk aan. Een gepast afscheid van deze helden.

 

Tenslotte is er nog Daniel Irizarri die ook Red Robin wil uitwuiven. Hij plaatst de jonge held in de voetstappen van zijn mentor Bruce Wayne in een homage aan het klassieke The Dark Knight Returns. Hopend op een triomfantelijke terugkeer van de Red Robin ongoing?

Afsluiten doen we met een tekening van een van onze leden. Dylan Elsermans stuurde ons de volgende door Watchmen geïnspireerde compositie.

Hopelijk is Yann volgende week hersteld van zijn ongelukje en kan hij jullie zoals gewoonlijk weer het allermooiste, meest interessante of gewoon compleet absurde uit de comicwereld voorschotelen.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar