0
Posted 07/09/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Generation Hope #10

Schism gaat verder in Generation Hope #10. In dit deel zien we de gebeurtenissen van X-Men Schism #3 vanuit het standpunt van Idie. In dit deel vertelt Idie hoe zij de afgelopen dag beleefd heeft. De review van het derde deel van X-Men Schism kan je hier nog eens nalezen. Het verhaal is geschreven door Kieron Gillen (Dark Avengers: Ares, S.W.O.R.D.) terwijl het tekenwerk verzorgd wordt door Tim Seeley (G.I.Joe).

We beginnen het verhaal vier uur voor de gebeurtenissen in X-Men Schism #3. De leden van het team van Hope zitten naar de recente gebeurtenissen op tv te kijken. Al vlug gaat het gesprek over het inzetten van sentinels. Idie zegt dat de mensheid het recht heeft om sentinels in te zetten om de mensheid te beschermen tegen gevaarlijke mutanten. Transonic kan daar niet mee lachen en besluit om haar mee te nemen naar het museum voor mutantengeschiedenis.
Aangekomen in het museum volgt een serie gesprekken en gebeurtenissen die later de beslissingen van Idie zullen beïnvloeden. Eerst ziet ze hoe de grote helden van de X-Men staan te poseren voor foto’s. Daarna volgt een gesprek met Kenji. Hij zegt dat de ideeën van de oude Magneto en zijn Brotherhood nog niet zo slecht waren. Idie maakt van de daarop volgende discussie tussen Transonic en Kenji gebruik om de rest van het museum in haar eentje te verkennen. Tijdens haar tocht komt ze Prodigy tegen. Hij vertelt haar hoe de mutantenhaters een bus met zijn vrienden opbliezen. Op een video van Rachel Summers ziet ze hoe Rachel vertelt hoe ze in haar toekomst werd verplicht om medemutanten op te sporen en op te sluiten in kampen.

Net als Idie terug aansluit bij Transonic valt de Hellfire club binnen. In de chaos die volgt raakt Idie geïsoleerd. Wat volgt is een prachtig staaltje van schrijven. We zien hoe Idie al de gebeurtenissen van in het museum op een rijtje zet, terwijl Wolverine en Cyclops haar telepatisch tegenstrijdige instructies geeft. Als Cyclops haar zegt dat ze moet doen  wat zij denkt dat goed is, komt ze in actie. Wat volgt is een sublieme tekening van Idie tussen de lijken van de leden van de Hellfire Club.

Als Idie het museum buitenkomt ziet ze iedereen rond haar ruzie maken. Wolverine en Cyclops discussiëren er heftig op los terwijl Hope Transonic verwijt dat ze Idie alleen heeft gelaten. Ondanks al die drukte, beseft Idie dat ze vanaf vandaag een moordenaar is…

Zoals ik al aangaf is dit deel van Generation Hope een prachtig staaltje van schrijven. Het vertelt alle gebeurtenissen van de laatste dag door de ogen van Idie. We zien welke gedachten en gevoelens haar hebben aangezet tot de dingen die ze heeft gedaan. En hoe ze zich er uiteindelijk bij voelt. Het tekenwerk is zeer aangenaam om te zien. Mooie gedetailleerde tekeningen met als hoogtepunt het beeld van Idie tussen de lijken van de leden van de Hellfire Club…

Je hebt dit deel van Generation Hope zeker niet nodig om de verhaallijn van Schism te kunnen volgen maar het is zeker aan te raden leesmateriaal. Let wel op dat je eerst X-Men Schism #3 hebt gelezen voor je aan deze comic begint.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.