1
Posted 06/09/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Eerste kijk op Omac #1

Omac is niet de eerste titel waar je aan denkt als je je favoriete titels moet opsommen van de nieuwe 52 comics van DC Comics. Toch is deze titel zeker de moeite waard om eens aandacht aan te besteden want niemand minder dan het hoofd van DC Comics, Dan Didio, schrijft deze titel.

De vroege geschiedenis van het personage begint bij een legende in de comicindustrie Jack Kirby. Kirby, gekend van Captain America, Thor en vele andere helden bij Marvel, maar ook van the New Gods bij DC Comics, kwam bij DC op de proppen met het idee van het One Man Army Corps. Hij zag dit personage als Captain America maar dan in een futuristische setting. Kirby had dit idee al bij Marvel gehad maar kon het pas bij DC Comics uitvoeren, waardoor OMAC ietwat de vreemde eend in de bijt is bij DC en het ook geen al te groot succes werd met als resultaat een stopzetting na pas acht delen.

Buddy Blank is nu echter terug en met Brother Eye die hem van zijn krachten voorziet, krijgt hij nu weer een prominente plaats binnen het nieuwe DC-Universum. Ik ben alvast heel enthousiast om deze comic volgende week te reviewen voor jullie. Zo enthousiast zelfs dat ik alvast vijf pagina’s als voorproefje geef voor de ongeduldigen die niet kunnen wachten.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar