7
Posted 04/09/2011 by Timaeus in Tv/Film
 
 

Batmobile kopen? Dat is dan 620.000 dollar aub.

Als je altijd al hebt gedroomd om jezelf in een zwart vleermuizenkostuum te hullen en met de bijhorende pikzwarte bak de wegen van het Belgische land van het gespuis te ontdoen, grijp dan nu je kans. Op ebay staat een replica van de Batmobile zoals Michael Keaton die in Tim Burton’s versie van Batman (1989) bestuurde. Het prijskaartje toont echter dat het fortuin van Bruce Wayne wel handig zou zijn, want de wagen moet maar liefst 620.000 dollar kosten.

Je krijgt natuurlijk ook een prachtige wagen voor die prijs. De volledig unieke wagen draait op een Boeing jetmotor die draait op zowel kerosine, jetbrandstof als diesel en levert maar liefst 365 pk. Geen enkele schurk zal deze wagen dus kunnen ontsnappen. Daarnaast is de wagen perfect in te schrijven voor dagelijks gebruik al zullen de milieutaksen wel de pan uitswingen.

Naast de kracht van de wagen blijkt ook het detectivewerk perfect geïntegreerd. De oude Batcomputer die in 1989 Batman nog van info moest voorzien, is de deur uit en maakt plaats voor een iPad en iPhone die zijn verwerkt in het dashboard. Zo blijf je altijd op de hoogte van de whereabouts van supercriminelen als the Joker, Scarecrow en Harvey Dent.

Ontwerper Chris Putch van Putch Racing is natuurlijk trots op zijn werk:

“Deze auto is klaar om in de handen van een liefhebber te komen die zal genieten van zijn pure luxe, exclusiviteit en natuurlijk 100% betrouwbaarheid” zegt Putch in zijn ebayadvertentie. Hij voegt eraan toe dat “de bouw van het voertuig in een volledig verschillende klasse dan andere replicavoertuigen en zelfs filmvoertuigen speelt.”

Ik wens de nieuwe eigenaar alvast veel plezier toe en hoop ook dat hij een expert in parkeren is, want een Batmobile zet je niet zomaar in om het even welke parkeergarage.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar