1
Posted 04/09/2011 by Timaeus in Tv/Film
 
 

Avengers: nieuw beeldmateriaal en promoposters

Waar DC voorlopig het spotlicht steelt in de comicwereld is die andere uitgeverij, Marvel Comics, druk in de weer om hun verfilmingen nog wat meer te promoten. 4 mei 2012 lijkt nog heel ver, maar Marvel heeft de laatste weken alles wat mogelijk was aangewend om het lijden wat te verzachten. Meerdere teasers aan het einde van hun twee grote zomerblockbusters Thor en Captain America, beelden vanop de set in Cleveland, artwork vanuit een stopgezet videospel en natuurlijk een eerste teaser trailer. Kort gezegd, het is al een interessante zomer geweest.

Op 12 september komt Thor uit op dvd en Blu-Ray en Marvel wist er niks beter op dan, jawel nu lijkt die inleiding wel op iets te slaan, er een resem extra’s bij te steken die rechtstreeks inleiden tot Avengers en enkele verhaallijnen met de film verbinden.

Allereerst is er The Consultant, een filmpje met iedereens favoriete overheidsagent Phil Coulson. Coulson ontmoet zijn collega in een wegrestaurant en praat over hoe de regering Emil Blonsky, the Abomination, wil inlijven in the Avengers Initiative. Coulson wil dit natuurlijk niet zien gebeuren gezien de gebeurtenissen in Incredible Hulk. Daarom laat hij Tony Stark, General Ross ontmoeten om over de vrijlating van Blonsky te spreken, maar natuurlijk draait dit uit tot een fikse ruzie tussen Stark en Ross en wordt Blonsky niet vrijgelaten uit Ross’ gevangenis. Het kortfilmpje bestaat voornamelijk uit het creatief hergebruiken van de beelden die voor Incredible Hulk werden gefilmd met enkele nieuwe dialoogscènes met Coulson en zijn collega. De humor is echter van een goed niveau en de ironische Coulson samen met de altijd arrogante Tony Stark zorgen voor een glimlach op mijn gezicht.

Een tweede filmpje is een featurette dat volledig draait rond the Avengers. Het toont beelden vanuit alle Marvel Studios films die inleiden tot the Avengers, maar bevat ook korte stukken interview met regisseur Joss Whedon en studiobons Kevin Feige. Het geeft een perfecte stand van zaken over wie de Avengers zijn en wie hen zal vertolken.

Verder zijn er op het twitvid kanaal van Anton Volkov, mogelijk de PR-verantwoordelijke bij Disney of iemand die schuilgaat achter diens naam, nog enkele filmpjes te vinden waaronder eentje die alle teasers die tot nu toe zijn verschenen bundelt, eentje die de post-credits-scène uit Thor toont alsook eentje dat de Captain America post-credits-scène in hoge kwaliteit weergeeft. Een mooie intro voor the Avengers me dunkt.

Eindigen doen we niet met bewegende beelden, maar eerder met enkele stilstaande prenten. Nadat Marvel al eerder enkele prachtige promoposters loste, volgen hier opnieuw enkele meesterwerkjes die de cast van the Avengers moet weergeven. Geniet er alvast van en begin maar de dagen af te tellen, want ze vliegen vlug voorbij.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar