0
Posted 03/09/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

The Wolverine en het addertje onder het gras

Hoe graag ik het ook zou willen, het is moeilijk om echt goed nieuws in verband met Hugh Jackman’s (X-Men Origins Wolverine, the Prestige) The Wolverine te brengen. Zoals iedereen wel weet was er eerst de natuurramp in Japan waar de film zich grotendeels afspeelt en besloot regisseur Darren Aronofsky toen dat hij het project zou verlaten. Zogenaamd om meer tijd met zijn familie te kunnen spenderen. Toch stopt de miserie hier niet voor deze film, men zou bijna beginnen twijfelen of deze ooit wel eens het daglicht zal zien!

Het overal bejubelde en gevierde script van Christopher McQuarrie (The Usual Suspects, Valkyrie) zal voor een of andere reden niet meer gebruikt worden. Een rare zet, als je het mij vraagt, vermits McQuarrie zelden tot nooit teleurstelt! Wie heeft men dan op de schouder geklopt om een script uit te werken voor The Wolverine? Mark Bomback, schrijver van Die Hard 4 en van het erbarmelijke Escape From Witch Mountain. Bomback lijkt gekozen te zijn door zijn connecties met regisseur Bryan Singer die reeds goed werk leverde met andere delen van de X-men franchise.

Als we de website van het tijdschrift Variety mogen geloven, zullen de scènes voor het personage Viper een enorme boost krijgen in het script van Bomback. Hierin omschrijven ze haar overigens als de blanke secretaresse voor de Japanse Minister van Justitie en niet als Madame Hydra. De fans van Chris Claremont zijn run met de X-Men comics zullen alvast een goed idee moeten hebben van wat deze verhoogde aanwezigheid van het personage Viper betekent. Het script is namelijk losjes gebaseerd op het werk van Claremont en Frank Miller. Wie er in de huid mag kruipen van Viper is voorlopig nog niet bekend maar de productie van The Wolverine staat nog steeds gepland voor begin volgend jaar en zal deels in Japan opgenomen worden maar grotendeels in Canada.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be