0
Posted 02/09/2011 by Gilles in Comics
 
 

Oh no, they stole Tintin!

Kuifje behoort tot de populairste striphelden ter wereld, dat is geen nieuwtje. Dat Peter Jackson en Steven Spielberg hun krachten gebundeld hebben om de jonge reporter te animeren in The Adventures of Tintin zal deze populariteit natuurlijk alleen maar groter maken.

Veel van de stripverhalen van Tintin/Kuifje zijn ondertussen museumstukken geworden. De held zag het levenslicht in 1929 en de vroege verhalen zijn ondertussen al een aardig centje waard. Zoiets ontgaat ook de criminele geesten niet. Op één september heeft de Procureur des Konings te Namen bekend gemaakt er op veertien en twintig mei twee Franstalige albums werden ontvreemd in het museum van Mariemont. Het eerste verhaal dat ontstolen werd is Tintin au Congo, het gaat om een druk dat uitgegeven is tussen 1935 en 1945. De week daarop werd Le crabe aux pinces d’or gestolen door dezelfde persoon. Een klein stukje van de film die over enkele maanden de zalen bereikt is op dit album gebaseerd. Het album heeft een geschatte waarde van € 7000,00 à € 9000,00.

De dader is een man van ongeveer vijftig jaar en circa 1m75 lang. Hij is slank gebouwd en heeft grijzend haar, hij draagt ook een bril.

Nadat deze dief naar buiten ging, kwam er een vrouw binnen in dezelfde zaal. Ze keek naar de vitrinekast die net bezocht was door de dief waarna ze de zaal opnieuw verliet. Een getuige gaf te kennen dat zij in een mauve bestelwagen is gestapt, type Ford Courier. De dief zat naast haar.

De vrouw is tussen 45 – 50 jaar. Ze is ongeveer 1m70 lang en slank. Ze heeft kort bruin haar

Herkent u de personen op de video? Neem dan contact op met de onderzoekers via 0800/30.300.

http://youtu.be/ajn8Ot9-pmQ

Comments

comments


Gilles

 
avatar