9
Posted 02/09/2011 by Lav in Comics
 
 

Jeugdsentiment op 2BE

Voor velen van ons is de liefde voor comics gegroeid van jongs af aan bij de after-school cartoons zoals X-men en Batman: the animated series. Om de overdosis van DC deze maand te balanceren kan je vanaf deze week  uw jeugdsentiment weer deels doen herleven op 2BE met 3 verschillende Marvel cartoons.The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes
Zes superhelden komen samen om de wereld te beschermen tegen gevaarlijke vijanden. De groep bestaat uit Thor, Iron Man, Hulk, Hank Pym en The Wasp. Later krijgen ze hulp van steeds meer superhelden zoals Captain America, Black Panther en Hawkeye die het team zullen aanvullen en zal ook S.H.I.E.L.D. een helpende hand toereiken. De serie is jammer genoeg niet voorzien van hun oorspronkelijke stemmen maar maakt gebruik van Nederlandstalige voice-overs.Spider-Man
Deze reeks uit de jaren ’90 volgt Peter Parker als Spider-Man tijdens zijn studentenjaren aan de Empire State University. Terwijl Peter al veel aan zijn hoofd heeft in zijn privéleven, komen we tijdens Spider-Mans avonturen vele van zijn klassieke vijanden tegen zoals Green Goblin, The Kingpin, Dr Octopus en Venom. Maar er zijn ook verschillende cross-overs met andere Marvel helden zoals X-Men, Fantastic Four en Daredevil. Deze reeks is met de oorspronkelijke Engelstalige stemmen.X-Men
De X-Men van de jaren ’90 bestaat uit Professor X, Cyclops, Wolverine, Storm, Jean Grey, Rogue, Beast, Gambit, Jubilee en Morph. Verschillende andere mutants zullen ook in de reeks verschijnen wanneer ze de wereld van verschillende bedreigingen, voornamelijk die van Magneto en zijn team, proberen te redden en zal ook sociale problematiek aanhalen die prominent in de jaren ’90 aanwezig was. Ook deze reeks is voorzien met de oorspronkelijke Engelstalige stemmen.

De die-hards onder ons kunnen iedere ochtend om kwart voor 7 opstaan om X-Men en The Avengers te volgen en rond half 4 hun nieuwe portie, samen met Spiderman ophalen. Voor de hele lijst kan je terecht bij 2BE’s TV gids.

Comments

comments


Lav

 
avatar