5
Posted 01/09/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #9

Hallo en welkom bij WAW! Weekly ArtWork, de wekelijkse column vol met het beste teken- en schilderwerk dat de wereld der comics en het internet te bieden hebben. Treed binnen in de Kerk van het potlood, de kwast en de Wacom-tablet alwaar de verheven Plaatjesmakers aanbeden worden.

De mooiste kerken zijn versierd met prachtige glas-in-loodramen, dus hadden we eens gepolst of het Brainfreeze-hoofdkwartier niet wat opgefraaid kon worden met zo’n kunstwerk, maar dat schijnt een tikje te duur uit te vallen. Maar niet getreurd: een paar slimmeriken hebben aan ons, arme zielen met een klein budget, gedacht en bieden prints aan op doorschijnend papier (klik voor de links).

Batman en vrienden

 

The X-Men

 

We hebben ook alweer een dosis previews van — u raadt het nooit! — enkele comics uit de uit het deze week geherlanceerde DC-universum. Mocht het u trouwens ontgaan zijn: we geven deze, en alle 50 andere nummers 1, gratis weg!

(klik voor groter)

Deze dubbele splash-page zal te vinden zijn in Batgirl #1, getekend door Ardian Syaf, geïnkt door Vicente Cifuentes en ingekleurd door Ulises Arreola. Arreola verzorgt eveneens de inkleuring voor Justice League Dark. De tekeningen worden door Mikel Janin aangeleverd. Hier zien we de eerste pagina evolueren van potloodschets naar eindresultaat:

(klik voor groter)

(klik voor groter)

(klik voor groter)

Hier hebben we nog een voorbereidende schets voor één van de personages uit Justice League Dark

(klik voor groter)

 

… en een voorsmaakje van wat ons binnenin wacht.

(klik voor groter)

 

De Teen Titans in het DCnU worden getekend door Brett Booth en Norm Rapmund, en hun tekenstijl deed ons even de wenkbrauwen fronsen. Een frons die gemakkelijk van ons gezicht geveegd wordt door Adam Hughes.

Teen Titans door Adam Hughes

 

And now for something completely different:

Voor wie niet bekend is met David Bowies doorbraaksingle uit 1969: klik snel op het filmpje. Uw leven kan er alleen maar beter van worden. Maar voor wie zich afvraagt wat dit in hemelsnaam in deze column doet: illustrator David Kolb verstripte dit lied. Hij combineert een lichtvoetige tekenstijl met elementen uit de songtekst en Stanley Kubrik’s 2001: A Space Odyssey tot een pedagogisch niet geheel verantwoord kinderboek.

Helemaal geweldig is het feit dat het boekje gratis te downloaden is als pdf via deze link!

En nu terug naar onze vaste prik: Batman.

Bat + Cat door Julian Lopez

 

Bat + Ivy door Gabriele Dell’Otto

 

Ook onze goede collega Art Grafunkel liet zich deze week niet onbetuigd met deze tekening van de vleermuizenfamilie:

Onze reactie bij ‘t zien van dit plaatje was: “Hell yeah!” We hopen van u hetzelfde.

Voor u verderscrollt willen we u waarschuwen: wat volgt is niet bestemd voor gevoelige zieltjes! Uw zenuwen zouden het kunnen begeven bij het zien van deze tekeningen. Een overdosis cuteness is niet uitgesloten. Als uw hart ertegen bestand is kunt u zoals gewoonlijk echter klikken om de plaatjes op volledige grootte te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze schattige helden en schurken zijn het werk van Ivan Camelo.

 

Wie zijn comicbookpersonages liever wat ruwer ziet, krijgt hierbij een dosis tegengif:

Wolverine vs Namor door Max Bertolini

 

We gaan eruit met twee Green Lanterns. De eerste is een schilderij van Jonathan Luna

… de tweede — onze uitsmijter voor deze week — is een doodle van crewlid Demul.

Er staan een paar foutjes in het tekstje, maar een kniesoor die daarom maalt.

We hopen dat jullie er verder van genoten hebben. Tot volgende week, voor tiende editie van WAW!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder