0
Posted 30/08/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 17 – Shattered Heroes update + Deadpool, Fearsome Four, Thunderbolts, New Mutants, The Home Front en Youth in Revolt!

Welkom bij het 17de deel van Weekly dose of Fear Itself, nog steeds jouw gids tot het Marvel event van het jaar! In deze editie hebben we de resterende reviews van de tie-ins van vorige week in petto: Fear Itself – Fearsome Four #3, Fear Itself – The Home Front #5, Fear Itself – Deadpool #3 en Thunderbolts #162! Deze week zag dan weer de release van New Mutants #30 en Fear Itself – Youth in Revolt #4! Ten slotte gunnen we jullie nog een blik op de recentelijk vrijgegeven update omtrent Marvel’s post-Fear Itself ‘event’: Shattered Heroes!

Review: Fear Itself – Fearsome Four #3 van 4 (schrijver: Brandon Montclare, tekenaars: Tom Grummet en Ray-Anthony Height)

In dit deel komt het non-team onder Howard the Duck, dat naast zijne gevederde nog bestaat uit She-Hulk, Nighthawk en het monster van Frankenstein,terecht in een ware battle royale. Andere deelnemers aan deze chaos in de straten van New York City zijn uiteraard de op hol geslagen Man-Thing, de Fantastic Four-superschurk Psycho Man en een door hem gemanipuleerde versie van de New Fantastic Four uit de jaren ’90 (Wolverine, Ghost Rider, Spider-Man en de grijze Hulk). Schrijver Brandon Montclare levert een degelijke brawl af met enkele leuke sneren van Howard the Duck naar de andere personages toe en ook een mooi moment voor  She-Hulk. De tekeningen van Tom Grummet (Superman, X-Men Forever) en Ray-Anthony Height (Spider-Girl, Shadowland: Power Man) mogen ditmaal wel zorgen voor een grotere consistentie vergeleken met de door elkaar lopende tekenstijlen uit de vorige delen, maar zeer mooi zijn ze nog niet (de tekenaars lijken vooral problemen te hebben met Howard zijn ‘Duckness‘ en She-Hulk). Fearsome Four blijft dus nog steeds enkel een aanrader voor de fans van de hierin vernoemde personages.

Review: Thunderbolts #162 (schrijver: Jeff Parker, tekenaars: Valentine De Landro en Matthew Southworth)

Normaalgezien zou dit de laatste Thunderbolts tie-in tot Fear Itself geweest moeten zijn, maar een conclusie tot deze huidige verhaallijn is het zeker niet. We krijgen ondermeer het gevecht van het Alpha team tegen de biologische monsters van Baron Zemo, een gigantische Man-Thing (ja, hij weer) ertussen en het plan van het Beta-team om zowel uit de vernietigde Raft als aan hun Thunderbolts-plichten te ontsnappen. De gehele issue verloopt nogal vrij chaotisch en hoewel het volgende deel voorlopig nog niet wordt bestempeld als een tie-in tot Fear Itself, worden de fans van deze reeks wel haast gedwongen om deze op te pikken na het lezen van dit onafgewerkt verhaal. Hopelijk krijgen we dan alsnog een conclusie voor deze arc, vooraleer er halsoverkop wordt overgegaan in de volgende. Schrijver Jeff Parker sloeg dus de bal wat mis in deze issue, maar de tekeningen van Valentine De Landro en Matthew Southworth zijn vrij consistent met deze van hun voorganger Declan Shalvey en geven dus de chaos in de straten van Chicago goed weer. Maar, als dit inderdaad het einde is van de Thunderbolts hun Fear Itself-avontuur, eindigt het geheel maar op een sisser. Hopelijk kan de reeks haar vrij kwalitatieve status volgende maand terug oppikken.

Review: Fear Itself – The Home Front #5 van 7

In The Home Front volgen we naar goeie gewoonte allereerst de avonturen van Speedball, dewelke ons worden gebracht door Christos Gage en Mike Mayhew. In het vorige deel zag de voormalige New Warrior alweer een hele stad (St.John’s in het Canadese Newfoundland) overspoeld worden door een lid van de Worthy. In dit deel zien we de opkuis van deze ramp, waarin Speedball wordt bijgestaan door een heel leger Jocasta’s (de plaatselijke robot van de Avengers Academy). Ondertussen wordt het duidelijk dat de gewone burger in het Marvel-universum stilaan genoeg begint te krijgen van steeds in angst te leven, en beginnen velen onder hen (waaronder Civil War-activiste Miriam Sharpe) de kracht van hoop te herontdekken. Het verhaal krijgt daarom de passende titel “Hope Itself” mee en blijft consistent het sterkste in de gehele issue.

Het avontuur van Jimmy Woo en de Agents of Atlas zit erop, en hun feature wordt in deze issue vervangen door één omtrent een nieuw team Young Avengers. Zij bestaan uit Amadeus Cho (de superslimme Prince of Power en voormalige sidekick van Hercules), de nieuwe Power Man (met zowel de krachten van Luke Cage als Iron Fist), de eveneens nieuwe Thunderstrike (zoon van de originele die in een ver verleden Thor himself gedurende een tijdje vervangen heeft), Spider-Girl en Wolverine’s vrouwelijke kloon X-23. Deze leuke bende werd uit het niets samen gezet vlakbij het Dark Asgard van de Serpent en, zoals wel vaker het geval blijkt te zijn wanneer superhelden elkaar voor het eerst ontmoeten, volgt er hieruit een verhitte situatie en zelfs een kort gevecht vooraleer de echte vijand zich openbaart. Schrijver Fred Van Lente (Hercules, Cowboys & Aliens) stelt mooi de personages en hun botsende karakters voor en de vrij cartoony tekeningen van Alessandro Vitti (Secret Warriors) mogen er best wel wezen. Alvast een leuke set-up en nu al een interessante vervanger voor de Agents of Atlas.

In Howard Chaykin‘s traditiegetrouwe verhaal op één pagina volgen we de Daredevil-schurk Mr. Fear. Wandelend doorheen de straten van New York City beseft hij dat iemand anders op grote schaal erin geslaagd is om iedereen angst in te boezemen: iets waar hij zelf slechts in beperkte mate in sloeg. Je zou vrijwel medelijden krijgen met de arme man! Kortom, alweer een zeer leuke one-pager van Chaykin. Het vierde en laatste verhaal handelt ten slotte over Jason Strongbow, aka de American Eagle, Marvel’s eigenste superkrachtige Indiaan. Hij krijgt te maken met een bende angstige bewoners en drugskoeriers in het kleine stadje Bleachville. Schrijver Simon Spurrier (2000 AD) brengt een vrij simpel moraalverhaaltje, maar de tekeningen van Jason Latour (Scalped) mogen er best wel zijn. Deze zijn simpel maar consistent en eens iets anders dan de gemiddelde superheldencomic.

Review: Fear Itself – Youth in Revolt #4 van 6 (schrijver: Sean McKeever, tekenaar: Mike Norton)

Wanneer in Fear Itself #5 van vorige week de grootste helden van het Marvel-universum de strijd tegen de Serpent en zijn Worthy al leken op te geven, hoe zit het dan met hun jongere nakomers? In deze vierde issue merken we de enorme frustratie van de zwaartekrachtmanipulerende (en hierdoor toepasselijk geheten) Gravity wanneer zijn idolen het hebben opgegeven. Deze werkt hij uit op zijn leeftijdsgenoot Hardball, die alsnog zijn gevecht tegen de Worthy-incarnatie van de Juggernaut uit de vorige issue heeft overleefd, maar hierbij nodeloze risico’s nam. Hun clash zorgt voor een ware aardbeving temidden van Las Vegas. Ondertussen wordt de schijnbaar hopeloze situatie van Fear Itself ook teveel voor Prodigy, de teamleider en coördinator van de jonge helden…

Alweer een deftige issue van Sean McKeever en Mike Norton. Beide heren geven duidelijk de frustraties en verschillende persoonlijkheden van de jonge helden weer. Ook al blijft het voornamelijk voer voor de fans, vrijwel nergens wordt de algemene chaos van Fear Itself zo goed weergegeven als in deze tie-in.

Review: New Mutants #30 (schrijver: Andy Lanning, tekenaar: David LaFuente)

De New Mutants kwamen in de vorige issue terecht in de hel, of liever het domein Hell, dat geregeerd wordt door Mephisto. Hun vermiste teammaat en ere-Valkyrie Dani Moonstar kwam echter terecht in Hel, de Asgardiaanse onderwereld onder leiding van Hela. In deze issue krijgt Dani te maken met enkele demonen uit deze onderwereld terwijl de rest van het team Mephisto zijn snode praatjes moet aanhoren. Uiteindelijk stuurt hij de resterende New Mutants Dani achterna na het juiste heldomein, maar eist hiervoor wel een date met teamlid Magma. Deze mutante kan namelijk lava, vuur en aarde controleren, ideaal voor Mephisto‘s omgeving denk ik dan. Misschien wil hij de plek wat renoveren?

Zeer veel gebeurt er niet in deze issue, maar het blijft duidelijk uit de interacties tussen de personages dat het schrijversduo Dan Abnett en Andy Lanning een zeer goed vat op Xavier‘s jongste telgen heeft. De cartoony tekeningen van David Lafuente zijn toepasselijk en zelfs consistenter dan in het vorige deel. Al bij al, nog wel een degelijke tie-in, niet zozeer tot het grotere geheel van Fear Itself, maar eerder tot haar tot hiertoe zeer positief ontvangen zusterserie Journey into Mystery.

Review: Fear Itself – Deadpool #3 van 3 (schrijver: Christopher Hastings, tekenaar: Bong Dazo)

In deze issue krijgt de merc with a mouth te maken met zijn eigen ‘Worthy‘-tegenstander: de van een magische hamer voorziene Walrus (die te pas en te onpas quoteert uit het bekende Beatlesnummer). Het hele gevecht vindt plaats in de typische Deadpoolstijl en de tekeningen van Bong Dazo zijn ideaal voor het personage. Toch blijft de kritiek op de vorige twee issues ook in dit deel gelden: Christopher Hastings is namelijk niet zo’n heel grappige schrijver. Fear Itself – Deadpool komt met dit deel tot een einde en dat is misschien maar goed ook, er zijn immers voldoende andere en betere Deadpoolcomics beschikbaar.

Update: Shattered Heroes

In de San Diego Comic Con-editie van deze column gaven we jullie al een eerste kijk op Marvel’s plannen voor haar universum na Fear Itself. Verwacht werd dat de covers van de meeste comics de banner “Battle Scars” zouden dragen, maar deze zal nu worden vervangen door het meer omineuze “Shattered Heroes“. De drie grote spelers in Fear Itself: Captain America, Thor en Iron Man krijgen hierbij nog steeds one-shots die hun verdere status quo zullen bepalen na Marvel’s huidige event, maar deze zullen nu dichter bij elkaar liggen en rechtstreeks volgen op de Fear Itself-kernreeks. Marvel brengt namelijk hun event samen met hun Point One-initiatief (met een 0.1-issue bedoelen ze gewoon een makkelijk instappunt voor nieuwe lezers). Wat voormalig dus Shattered Heroes: Captain America, Thor en Iron Man moest worden, zal nu gewoon Fear Itself #7.1, 7.2 en 7.3 heten. Inhoudelijk verandert er echter niets aan de issues: in Fear Itself #7.1 zullen we nog steeds de begrafenis van Bucky door de ogen van Captain America zien, Fear Itself #7.2 zal handelen over het lot van Thor en Asgard na de oorlog tegen de Serpent, en Fear Itself #7.3 zal ten slotte wat dieper ingaan op de gevolgen van Iron Man‘s drankoffer aan Odin. Fear Itself #7.1 zal geschreven worden door de huidige Captain America-schrijver Ed Brubaker, terwijl Matt Fraction (Fear Itself, The Mighty Thor, Invincible Iron Man) Fear Itself #7.2 en #7.3 voor zijn rekening zal nemen.

Hieronder vinden jullie de teaser voor het post-event, de drie covers voor de Fear Itself/Point One-issues, alsook een recentere versie van de voormalige Battle Scars-, maar nu Shattered Heroes-poster. Ondertussen weten we ook al dat het voorheen onbekende personage linksboven Tanarus is, dewelke Thor tijdelijk zal vervangen als god van de donder.

Volgende week komt er geen Weekly dose of Fear Itself, vermits Marvel dan slechts één tie-in uitbrengt (Fear Itself: The Deep #3), maar in september zijn we er weer met reviews van deze issue, Fear Itself – Wolverine #3 en Heroes for Hire #11. Hoewel het voorlopig nog geen officiële tie-in blijkt te zijn, komt ook Thunderbolts #163 uit en deze zullen we eveneens even onder de loep nemen om het Fear Itself-avontuur van het team waardig af te sluiten. Tot binnen twee weken!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.