4
Posted 29/08/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Marvel promoot het nieuwe Ultimate Universum

Zoals jullie al dan niet weten, relauncht Marvel haar Ultimate Comics lijn. Er komt een nieuw volume van onder meer Ultimate Comics: Spider-Man, Ultimate Comics: X-Men en Ultimate Comics: The Ultimates. Dit is een gebeurtenis die uiteraard gepaard moet gaan met een enorme promotiecampagne. Om dit te verwezenlijken hebben ze bij Marvel reeds zeer vroeg vrijgegeven dat de nieuwe Ultimate versie van Spider-Man de multi-culturele Miles Morales wordt. Ook al is dit een zet die ik persoonlijk zéér goed vind vermits de Ultimate versie van Spider-Man nu helemaal niet meer te vergelijken valt met zijn mainstream naamgenoot. Toch vind ik dat men bij Marvel teveel zulke dingen doet en zo een beetje de fun haalt uit het lezen van de comic door ons dit niet gewoon zelf te laten ontdekken.

Daarnaast kwam er nog een tweede initiatief waarbij de comichandelaars een zeer exclusieve variant cover konden verkrijgen van Fear Itself #6. Deze cover werd getekend door niemand minder dan de fan-favoriete tekenaar Ed McGuinness (Civil War, Captain America). Het enige dat de handelaars moesten doen om deze variant cover te bemachtigen was van vijftig eerste druk Flashpoint tie-ins gepubliceerd door DC Comics de covers afscheuren en opsturen naar Marvel zelf. Op deze manier werden natuurlijk de comics van concurrent DC onverkoopbaar.

Gelukkig gaat het er ook vaak vriendelijker aan toe. Zo zal hun Ultimate Comics: The Ultimates #1 verzonden worden in een plastic zakje. Een zéér klein aantal van deze issues zijn namelijk gesigneerd door Stan “the Man” Lee. Deze gehandtekende issues bevatten een certificaat van authenticiteit. Wat hier echter ondoordacht aan is, is dat het certificaat aan de achterkant van de comic te zien valt. Als de verkopers deze issues niet zelf bijhouden of voor veel geld verkopen, zul je zeer vroeg bij je favoriete comicsdealer moeten zijn om er eentje te kunnen vinden vooraleer ze op Ebay belanden.

Een zeer leuk initiatief van Marvel maar niet al te slim uitgewerkt. Op deze wijze gaan ze er vermoedelijk niet veel echte fans een plezier mee kunnen doen. Helaas zullen deze comics waarschijnlijk naar handelaars gaan en speculanten op Ebay. Toch wens ik jullie allemaal veel geluk en een leuke jacht.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be