0
Posted 26/08/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Tony Bedard & de New Guardians

With all due respect to our fellow GL creators, we feel like we’re producing the most exciting new Green Lantern book since “Green Lantern: Rebirth!”

Grootse woorden van schrijver Tony Bedard (R.E.B.E.L.S, Green Lantern Corps) die wel al de nodige ervaring heeft met het Green Lantern wereldje binnen DC Comics. Laten we eens polsen of hij deze woorden ook kan waarmaken. Maar volgens mij moet dit toch wel enigszins lukken, gezien het feit dat Tony Bedard één van de mensen achter het fantastische War of the Green Lanterns was en dienst deed als schrijver voor de War Of The Green Lanterns: Aftermath-mini-serie. Je kunt dus gerust zeggen dat Bedard het een en het ander weet over het DC-Universum en dus een logische keuze is om hem toe te vertrouwen met deze nieuwe reeks voor het DCnU. Hij staat er echter niet alleen voor, Tyler Kirkham (Untold tales of Blackest Night, Green Lantern Emerald Warriors) waar hij eerder al met samenwerkte aan Green Lantern Corps zal nu ook weer voor de tekeningen instaan.

Tezamen zullen deze twee wapenbroeders ons de nieuwe avonturen brengen van Green Lantern Kyle Rayner die Lanterns van de verscheidene emotionele spectrums/Corps samenbrengt voor een bepaalde missie. Zoals je alvast vermoed zal dit geen gemakkelijke taak zijn, zeker als je weet dat het om het volgende groepje gaat : Yellow Lantern Arkillo, Orange Lantern Glomulus (een construct), Indigo Lantern Munk, Blue Lantern Saint Walker, Red Lantern Bleez en een tot op heden nog niet bekendgemaakte Star Sapphire die volgens Bedard zeker en vast niet Carol Ferris is.

Maar waarom zou Kyle Rayner al deze mensen/wezens samenbrengen en waarom is het juist hij die dit doet? Jammer genoeg heeft Bedard hier nog niet veel over verteld behalve dat dit geen vrijwillige missie is. Het is niet zo dat Rayner ineens besluit om een eigen Corps op te bouwen. Deze missie is een noodgedwongen samenwerking zoals die van Hal Jordan met onder meer Sinestro, Atrocitus en Larfleeze. Kyle heeft een niet-aangename keuze: er voor zorgen dat dit team samen blijft, of sterven terwijl hij ze probeert samen te houden. Wat Kyle zo geschikt maakt voor deze taak is heeft (volgens Bedard) te maken met dat hij omwille van zijn artisticiteit meer open staat voor andermans standpunt en alle vormen van gevoelens in vergelijking met de andere Green Lanterns. Dit zou hem niet alleen speciaal maken maar ook uiterst geschikt om het team te leiden vermits hij zich even goed in de schoenen kan zetten van iemand die het groene licht van wil hanteert als die van iemand die het rode licht van woede hanteert. Zo heeft Kyle Rayner tijdens de War of the Green Lanterns-verhaallijn zelfs tijdelijk een blauwe ring gedragen en dus het licht van hoop gehanteerd. Als we Bedard mogen geloven zal dit ervoor zorgen dat de Green Lantern alvast een zeer goede bondgenoot gaat vinden in de Blue Lantern Saint Walker vermits ze een soort van connectie delen. En niet alleen omdat een blauwe ring de aanwezigheid van een groene ring nodig heeft om zijn vol potentieel te kunnen gebruiken. Langs de andere kant vindt Bedard Green Lantern New Guardians ook een uitstekende kans om (vaak onverwachte) verschillen te laten zien tussen de verschillende personages. Zo wilt hij bijvoorbeeld laten zien dat er zelfs aan hoop een negatief kantje is aan hoop maar tegelijkertijd ook een positieve kant aan angst. Hij is op missie om ons aan te tonen dat Kyle Rayner, Saint Walker, Bleez en co ons niet alleen enorm kunnen verbazen maar zelfs onze grootste verwachtingen zullen overtreffen.

Een van Bedard zijn castleden zal ook een belangrijke rol spelen in de Red Lanterns-reeks van zijn collega Peter Milligan (Flashpoint: Secret Seven, The Resurrection of Ra’s al Ghul) dus moet hij rekening houden met wat deze met het personage doet. Iets dat beide mannen gelukkig genoeg reeds snel doorhadden en ze houden dus reeds enige tijd contact met mekaar en wisselen scripts uit. Op deze manier willen ze vermijden dat wat Bedard met Bleez in Green Lantern New Guardians doet, het werk van Milligan in Red Lanterns niet zal tegenspreken of beperken. Bedard is zelfs enorm blij om met Milligan samen te werken dus ik vermoed dat we ons op een gegeven moment zeker en vast aan een crossover mogen verwachten. Toch horen we niet alleen hier dat Bedard rekening met anderen moet houden. Hij zou graag namelijk het feit dat de Indigo Lanterns geen gevoelens hebben zonder hun ring verkennen maar Green Lantern messias Geoff Johns zou hier reeds grootse plannen voor hebben in zijn Green Lantern reeks. Gelukkig voor hem heeft Bedard nog enige speelruimte met de Indigo Lantern Munk. Gelukkig krijgt deze reeks ook enkele exclusives, zo zullen de New Guardians-lezers het lot van Ganthet en Larfleeze ontdekken.

Maar waarom wou Tony Bedard deze reeks doen in plaats van verder te werken aan Green Lantern Corps? Hij vond het sowieso al een privilege om het Green Lantern-Universum nog meer te mogen uitbreiden maar uiteindelijk lag de keuze bij de editors. Blijkbaar ware deze zo onder de indruk van de manier waarop Bedard personage Kyle Rayner schreef en hier mee om ging dat ze hem Green Lantern New Guardians aanboden. Nu wilt het toeval dat Kyle Raner net de favoriete Green Lantern van de schrijver is en hij dus meer dan gepassioneerd is over de reeks. Laten we hem dit even in zijn eigen woorden zeggen:

” He’s definitely the GL I relate to the most, and in many ways, he’s the most normal member of the Corps. Kyle is what would happen if you or I received a green ring. He’s certainly proven himself worthy of the honor, but he’s still just like us, at heart. He’s not the greatest or the fiercest Lantern. He’s the most human and he’s got the most heart. That will prove to be an even greater asset than the ring on his fist.”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be