0
Posted 25/08/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #8

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, onze wekelijkse column waarin we het mooiste, het leukste en het opvallendste teken- en schilderwerk uit de wereld der comics op een rijtje zetten. De voorbije weken waren voor ondergetekende razend druk, en het was af en toe een hele klus om een momentje vrij te maken waarin ik rustig op zoek kon gaan naar kunstwerkjes en er nog een begeleidend tekstje bij kon schrijven ook. Daarom eerst en vooral een woord van dank aan mijn collega’s die zorgden voor wat afwerking waar nodig, en speciaal aan Gilles, die vorige week voor mij insprong.

I’m back, baby! Hou je vast, want we zullen jullie deze week van jullie sokken blazen met verrassende plaatjes!

Oké, bij nader inzien mag dat laatste met een korreltje zout genomen worden. Vele comicfans zijn immers nog steeds in de ban van de nakende DC-reboot, en kunstenaars vormen daarop geen uitzondering… Maar dat maakt de volgende werkjes er niet minder leuk op, toch?

We beginnen met DC Fifty-too, een initiatief waarbij onafhankelijke tekenaars de volgende uitdaging voorgeschoteld kregen: als DC je zou benaderen en je mocht eender welke reeks op poten zetten in het DCnU, hoe zou de cover voor jouw reeks er dan uitzien? Hieronder alvast onze favorieten.

Wonder Woman door Nathan Fox

Nathans bijgaande commentaar:

“As for the concept behind it, I wanted to at least try and pay homage to what has come before and what has yet to be seen in one way or another. Decades have passed and the slate, by number at least, is about to be swiped clean and rebooted for “a new generation of readers”.

As a father of two daughters, one of which idolizes Wonder Woman – even before she can independently read a comic book – it is my hope that whomever picks up the torch from her on out, will give due justice and respect to the women characters in comics as well as the female readers of comics.”

Liberty Belle door Joel Priddy

Deze cover is een leuke throwback naar de Golden Age, met een moderne insteek. De synopsis voor deze helaas onbestaande comic gaat (vrij vertaald) als volgt:

De hand van het totalitarisme graait om zich heen in Europa. Eén ongeëvenaarde vrouw durft het aan om het geluid der vrijheid te laten weerklinken. Terwijl de onderdrukkende krachten van het kwaad zich verzamelen, strijdt Liberty Belle voor deze boodschap: laat ons de mensen bevrijden!

De gestileerde tekeningen en de prachtige inkleuring maken van deze Liberty Belle een comic die ik wel zou willen lezen.

Dex-Starr door Katie Cook

Natuurlijk moet Dex-Starr, één van de leukste huisdieren in comics, zijn eigen reeks krijgen!

Sea Devils door Dieter Van der Ougstraete

De Kortrijkse tekenaar Dieter Van der Ougstraete koos voor de Sea Devils en werd daarbij geïnspireerd door De Parel van Neptunus van Marc Sleen (u allen bekend als de geestelijke vader van Nero).

Batgirl/Supergirl door Mike Maihack

Een cross-over met een schattige cover. Meer moet dat niet zijn.

Deadman door John Bishop

Er wordt geen uitleg gegeven bij deze cover voor Deadman #1, maar is dat dan nodig? Deadman aan een trapeze terwijl er een assortiment dodelijke wapens op hem afvliegt, dat kan alleen maar stripgeweld van de bovenste plank opleveren!

Teen Titans door Tim Seeley

Als laatste hebben we de visie van de man achter Hack/Slash op de Teen Titans, met een betere cover dan die voor de echte reeks.

Deze dosis DC moet een beetje uitgebalanceerd worden. Tijd voor enkele pin-ups van Marvel-personages, getekend door grafisch ontwerper Gene Gonzales.

Mary Jane

 

Jean Grey als Marvel Girl

 

Kitty Pryde en Lockheed

 

Pixie

 

Deadpool

 

Harley Quinn

Hmm? Ja, natuurlijk weet ik dat Harley Quinn geen Marvel-personage is. Maar bekijk het eens op deze manier: het is Harley Quinn. In haar originele kostuum. Verdere argumenten lijken mij overbodig.

En zo belanden we toch weer aan bij DC. Want we hebben ook alweer een preview van de tekeningen voor Batgirl #1.

Er werd niet bij vermeld wiens werk dit is (dat wordt blijkbaar een gewoonte), maar Batgirl wordt van tekeningen voorzien door Ardian Syaf en Vicente Cifuentes, dus een van beide is hiervoor verantwoordelijk.

Gedurende een jaar of tien was Cassandra Cain Batgirl, maar het is nog niet duidelijk welke rol voor haar weggelegd is in het DCnU. Fans kunnen haar gelukkig nog zien in Grant Morrisons Batman inc. Eén van die fans maakte deze prachtige tekening:

Black Bat (Cassandra Cain) door Jen Zee

Als uitsmijter deze week hebben we…

Jessica Rabbit als Galactus (onbekende tekenaar)

… Jessicalactus? Ja, ik zal mijn woordspelingen de volgende keer voor mezelf houden.

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder