2
Posted 24/08/2011 by Gilles in Comics
 
 

En de best verkopende comic van 2011 is…

De markt van de comics is de laatste jaren serieus aan het dalen. Volgens diverse bronnen is de verkoop van singles dit jaar tot nu toe al 7 % gedaald in vergelijking met 2010. Dit was één van de redenen waarom DC Comics besloot om heel haar universum te herschikken.

Het zou best wel eens kunnen zijn dat die marketingtechniek zijn vruchten gaat afwerpen. De koploper van de 52 herlanceringen is natuurlijk The Justice League, de L.A. Times Hero Complex meldt dat deze nu reeds de best verkopende comic is van 2011. Deze informatie is enkel op voorbestellingen gebaseerd. Er zijn namelijk al meer dan 200 000 exemplaren van deze comic besteld. Heel concrete cijfers over het succes van de revamp zijn wel nog niet bekend gemaakt. Op zich is dat ook niet meer dan normaal want eenmaal de singles in de winkel liggen gaat het verkoopcijfer natuurlijk nog heel wat hoger worden. De Times meldde ook dat er nog zes andere reeksen zijn die ook meer dan 100 000 exemplaren in voorbestelling verkochten.  Het gaat vermoedelijk om de absolute toppers zoals Batman en Green Lantern.

De drastische methode van DC lijkt op het eerste zicht wel te slagen. De uitdaging voor de uitgeverij zal er natuurlijk in bestaan het gros van de kopers te overtuigen om ook de andere delen aan te schaffen. We kunnen eigenlijk pas van een succes spreken als de verkoopcijfers op lange termijn de hoogte in schieten.

Justice League #1 verschijnt op 31 augustus. In september volgen dan nog 51 andere nummers 1.

http://www.youtube.com/watch?v=3FQTpg4BdFk

Comments

comments


Gilles

 
avatar