2
Posted 23/08/2011 by Gilles in Comics
 
 

Zondag is het Read Comics in Public Day!

Jack Kirby

Read Comics in Public Day is Coming Soon!

Aanstaande zondag mogen jullie allemaal een stapeltje comics (en/of manga/strips) onder de arm nemen en jullie buitenshuis begeven. Ga naar het park, de markt, een eet- of drinkgelegenheid of zet je gewoon op de stoep voor de deur want het is Read Comics in Public Day!

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van dit evenement. Het idee hierachter is om het medium te promoten en te erkennen als kunstvorm. Men kwam er vorig jaar mee op de proppen op 28 augustus. Er werd voor die datum gekozen omdat het de verjaardag was van Jack Kirby,  deze reeds overleden auteur was een van de bekendste Amerikanen die ervoor zorgden dat comics tegenwoordig een normaliteit zijn in het dagelijks leven. Dat de bedenkers van deze “feestdag” voor hem kozen is niet vreemd, hij heeft voor the big two, Marvel en DC gewerkt en is medegrondlegger van het superheldengenre. Superman, Captain Marvel, Captain America en aan diverse andere reeksen heeft hij een bijdrage geleverd. Deze man zou 94 geworden zijn op de tweede Read Comics in Public Day!

Omdat dit een ideale gelegenheid is om te tonen dat er veel gelezen wordt en om diverse clichés uit te wereld te helpen moedigen wij dit initiatief ten zeerste aan. Daarom vragen we jullie om zondag, 28 augustus 2011 deel te nemen. Kies een openbare plaats uit en ga alleen of in gezelschap je passie delen. Neem er indien mogelijk een foto van en stuur deze naar gilles@brainfreeze.be. Vermeld in je bericht wat je las, waar je het las en wat je er eventueel over kwijt wil (het verhaal, eventuele reacties van anderen…). In de hoop binnenkort een aantal mails binnen te krijgen wens ik jullie veel leesplezier! Voor de site van dit gebeuren kun je hier klikken.

Comments

comments


Gilles

 
avatar