0
Posted 21/08/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Green Arrow schiet door het DCnU

De launch van het DCnU staat voor de deur nu eind deze maand Justice League #1 in de rekken van je comicsdealer zal verschijnen. Op vlak van inhoud en veranderingen omtrent DC haar verschillende en populairste personages blijft het echter nog steeds (enorm) vaag. Zo zijn er enkele verhaallijnen zoals die van Green Lantern en Aquaman die gewoon verder bouwen op Brightest Day en zijn er ook anderen die helemaal opnieuw beginnen. Bij deze laatste denk ik dan bijvoorbeeld aan Superman en Justice League. Hoe ze dit gaan uitleggen dat sommige personages zich de afgelopen tien jaar wel herinneren en anderen niet, ik weet het niet maar ben wel enorm benieuwd.

Niet enkel de voorgeschiedenis van DC haar favoriete superhelden zal veranderen maar er worden ook nieuwe/andere schrijvers op de reeksen gezet. Slechts enkele waaronder uiteraard Geoff Johns (Green Lantern: Rebirth, Teen Titans) en  Grant Morrison (All-Star Superman, Batman R.I.P.) blijven aan dezelfde reeks werken. Gelukkig heeft men bij DC J.T. Krul (The Joker’s Asylum: Poison Ivy, Highlander: Way of the Sword) niet van Green Arrow gehaald want deze levert, naar mijn mening, sinds issue #1 van het huidige volume zeer goed werk. Zijn Green Arrow gaat niet zo zeer over grootse gebeurtenissen en heldendaden maar over een goed man die gevallen is en terug op het juiste spoor wilt geraken. Of hij deze trend gaat voortzetten in het DCnU weet ik niet, laten we het hem eens gewoon zelf vragen wat hij voor ons in petto heeft?

Als je dezelfde schrijver aan een bepaalde comic laat werken, dan lijkt het me vanzelfsprekend dat deze verder bouwt op zijn eerdere werk met het personage. Toch zegt Krul dat hij zich voorlopig nog wenst te concentreren op andere elementen in zijn Green Arrow-boek. Toch zouden er bepaalde aspecten zijn van de huidige run die hij later terug boven wilt halen (hij ging hier niet verder op in) maar voorlopig zit dit er nog niet in. De staf van DC Comics en Krul zelve willen voorlopig er gewoon voor zorgen dat deze nieuwe Green Arrow zijn publiek vindt en toegankelijk is voor nieuwe lezers.  Zij die het huidige volume van Green Arrow hebben gevolgd weten dat in het begin, de verhaallijnen een beetje gedomineerd werden door het gehele Brightest Day event maar toch enorm genietbaar was zonder het event te moeten volgen. Dit is omdat volgens Krul de gebeurtenissen van Brightest Day perfect waren voor het achterliggende verhaal dat hij wou vertellen. Het is namelijk een run die zich niet zo zeer concentreert op superhelden daden en actie maar meer op Oliver Queen die zich van de rest van de wereld en zijn vrienden afzondert. In het bos dat een groot deel van zijn thuisstad, Star City bedekt trekt hij zich terug om te reflecteren over zijn goede maar vooral slechte daden. Hoe kan hij de mantel van Green Arrow dragen als hij zoveel fouten begaan heeft. Is hij nog wel een held? Dit was hét verhaal dat Krul wou vertellen: Oliver Queen/Green Arrow die met zichzelf en zijn daden geconfronteerd werd. Krul liet deze innerlijke queeste ook mooi weerspiegelen dankzij de aanwezigheid van de zonderlinge Galahad, Jason Blood en Etrigan the Demon. Maar wat was dan de uiteindelijke bedoeling van dit alles? Niets minder dan Green Arrow die zichzelf weer bewijst dat hij inderdaad een ware held is. Dat is het verhaal dat Krul ons nu wilt en zal gaan vertellen.

Maar wat is dan de nieuwe status quo voor onze eigentijdse Robin Hood, Oliver Queen? Als we Krul mogen geloven is hij “gewoon” een miljonair uit Seattle met een simpele missie: Oliver Queen wilt alles doen wat hij kan om van de wereld een betere plaats te maken. Onder andere dankzij zijn multinational is hij in staat om grootse dingen te bereiken maar toch zijn er bepaalde dingen die een andere aanpak nodig hebben. Een aanpak die een publiek figuur zoals Oliver Queen (want zijn identiteit als Green Arrow is geheim) niet op betrapt kan worden. Kortom een taak voor de befaamde Green Arrow en zijn trouwe boog!  Dit is volgens schrijver J.T. Krul de kern van wat Green Arrow is: een beetje van een eigentijdse Robin Hood in de figuur van Oliver Queen/Green Arrow die de grootste bedreigingen voor de mensen hun leven en vrijheid zal aanvechten. Een rijk man met enorm veel middelen die het opneemt voor de gewone burgers. Want, ondanks al zijn geld, faam, macht en bedrijven blijft Oliver Queen een simpele jongen, een man van het volk. Maar toch is de wereld enorm veranderd en beperken de bedreigingen zich niet meer tot enkel zijn stad. Daarom zal Green Arrow zijn grenzen gaan verleggen.

Krull wil zich op Queen zelf concentreren, daarom zullen we voorlopig geen gastoptredens krijgen van zijn vrienden Arsenal en Hal Jordan alsook niet van zijn geliefde Black Canary. Krul vindt namelijk, net als ik, dat Green Arrow in het verleden vaak door de andere DC-personages overschaduwt werd. Hij wil van Green Arrow dé comic maken waar iedereen maandelijks naar hunkert. Wij bij Brainfreeze wensen hem alvast veel succes.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be