1
Posted 19/08/2011 by Arno in Comics
 
 

Wie is Marvel’s nieuwe God of Thunder?

Het ziet er niet zo goed uit voor Thor, Marvel’s residente dondergod, in de komende maanden. In het recent gereviewde Fear Itself #5 stortte hij in na een episch gevecht met The Thing en de Hulk, en ook het vrijgegeven nieuws voor het personage post-Fear Itself doet zowat het ergste vermoeden. Marvel deed er recentelijk nog een schepje bovenop met het persbericht dat de Asgardiaan in november in zijn eigen titel zal vervangen worden door een nieuw personage genaamd Tanarus. Wie of wat deze Tanarus is, moet in de komende maanden nog duidelijk worden. We zagen hem eerder nogal last-minute de plaats van Thor innemen op de promoposter van Battle Scars, een post-Fear Itself event, dewelke werd getoond op de San Diego Comic Con. Wat al wel meteen opvalt, is dat het personage alvast niet Mjolnir, de mystieke hamer van Thor, zal hanteren.

Toch  dienen fans van de werkelijke Thor niet te vrezen dat hun favoriete dondergod zal verdwijnen, want hij zal zelf te zien zijn in de eveneens in november startende minireeks Thor: The Deviants Saga. Hierin zal hij het opnemen tegen de Deviants, een gemodificeerd ras van eerder demonische supermensen en de gezworen vijanden van hun goddelijke tegenhangers, The Eternals (de titel van de reeks doet dan ook denken aan de klassieke Thor-verhaallijn The Eternals Saga). Thor: The Deviants Saga zal worden geschreven door Rob Rodi (Thor & Loki: Blood Brothers) met tekeningen van Stephen Segovia (Robocop, Dark Wolverine).

Tanarus is overigens niet het eerste personage die de god van de donder tijdelijk vervangt. Zo was er in de legendarische Thor-run van Walter Simonson uit de jaren ’80 de buitenaardse Beta Ray Bill, dewelke eveneens waardig werd geacht om de hamer Mjolnir op te tillen en daarna voorzien werd van zijn eigen hamer: Stormbreaker. In de jaren ’90 werden de krachten van Thor tijdelijk geschonken aan de sterveling Eric Masterson, dewelke later een solocarrière kon uitbouwen als Thunderstrike. In diezelfde gekke jaren ’90 werden Beta Ray Bill, Thunderstrike en Thor zelf een tijdje vervoegd door Dargo Ktor, ofwel de Thor uit de toekomst! Samen vormden ze het Thor Corps, ofwel het antwoord op de vraag “hoe zou een Asgardiaanse ’80’s hair metal band eruit zien?”

Zo dus

 

Een terugkeer naar dit Thor Corps zal hoogstwaarschijnlijk nog wel uitblijven (zonde!), maar Tanarus vervoegt alvast de rangen van Thor’s tijdelijke vervangers vanaf november in The Mighty Thor #8, jullie gebracht door Fear Itself-schrijver Matt Fraction en tekenaar Pasqual Ferry (Action Comics, Ultimate Iron Man II).

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.