2
Posted 18/08/2011 by Lav in Comics
 
 

Uncharted komt naar DC comics

Playstation 3 fans zullen ongetwijfeld al wel verschillende uren hebben doorgebracht met Nathan Drake, de avontuurlijke en door zichzelf beweerde nakomeling van de ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake. Maar voor diegenen die nog meer Uncharted willen komt er in November goed nieuws. Het derde deel, Uncharted 3: Drake’s Deception zal dan op de markt losgelaten worden en naar aanleiding van deze gamerelease brengt DC in diezelfde maand ook een Uncharted-minireeks uit.

Nathan Drake en Elena Fisher die zeer hard lijken op Angel en Buffy

Dit zesdelig verhaal zal een pulpavontuur worden dat omschreven wordt als deels Indiana Jones, deels Firefly. De comic is niet noodzakelijk voor gamers maar zal wel een aantal aangename verrassingen en knipoogjes bevatten voor fans van het spel. Deze minireeks zal los staan van het derde spel, aangezien het zich nog voor Uncharted 2: Among Thieves afspeelt.

Joshua Williamson is de schrijver die hiervoor verantwoordelijk zal zijn. Williamson, die nog relatief nieuw is voor het grote publiek, heeft al eerder bij DC meegewerkt aan Superman/Batman met een team-up van Supergirl, Damian Wayne als Robin. Maar sommigen zullen hem ook kennen van Dear Dracula, Johnny Monster en Xenoholics dat in oktober bij Image uitkomt.

Samen met tekenaar Sergio Sandoval (Deus Ex, Human Target) zal Williamson met Uncharted het rijtje aanvullen van de verschillende gamecomics van DC die bijvoorbeeld al eerder World of Warcraft (onder het toenmalige Wildstorm imprint) en Arkham City uitbracht. Williamson zelf was al vertrouwd met de Naughty Dog games sinds Crash Bandicoot en was direct verslaafd bij het spelen van Uncharted. Natuurlijk was hij dan ook meer dan enthousiast om aan deze minireeks te werken.

Williamson geeft meer uitleg over het verhaal;

It’s a pulp adventure comic starring Nathan Drake, who is the supposed descendant of Sir Francis Drake. He’s a treasure hunter of sorts who travels the world looking for artifacts and adventure. He’s like a great modern day version of Indiana Jones. Drake — along with his life-long friend, the rough-around-the-edges Victor “Sully” Sullivan — work to find lost relics and, sometimes, a quick buck.
In our story, Drake discovers that the legendary Amber Room was hidden by another great explorer, Sir Richard Byrd. The story is that many, many years ago, Byrd hid the Amber Room in the fabled Agartha in the Hollow Earth.
Drake competes with a pair of rich snobs to find clues that will lead them on a journey to the center of the earth and… you know what? I’ll just stop there. I don’t want to give away too much and ruin it for the reader.

Met de comic wil Williamson vooral een andere kijk op de wereld van Uncharted tonen. Hij hoopt dat de mensen die van het spel houden de comic oppikken en de comic liefhebbers ook het spel zullen uitproberen.

Comments

comments


Lav

 
avatar