3
Posted 18/08/2011 by Arno in Comics
 
 

Eerste kijk op Batman – Earth One

Na het immense succes van Superman – Earth One (een originele graphic novel van schrijver J. Michael Straczynski en artiest Shane Davis) en diens geplande sequel lijkt er nu eindelijk ook terug wat meer schot in de zaak te komen omtrent de thematische opvolger Batman – Earth One. De Earth One-serie kan zowat gezien worden als een soort Ultimate-versie van het DC universum (en staat geheel los van de nakende DC relaunch), waarin de oorsprongsverhalen van hun bekende superhelden worden herverteld voor een modern publiek. Na al in 2010 te werden aangekondigd heeft Batman – Earth One, door schrijver Geoff Johns en tekenaar Gary Frank (het team achter ondermeer Superman: Secret Origin en Superman: Brainiac), dan toch eindelijk een releasedatum gekregen van 8 mei, 2012. Hierdoor zou de graphic novel dus goed op tijd in de winkels moeten liggen voor de release van The Dark Knight Rises.

Batman – Earth One zal een hervertelling zijn van Bruce Waynes oorsprong en eerste jaar als Batman. Schrijver Geoff Johns liet al weten dat we hier een duidelijk minder ervaren Dark Knight aan het werk zullen zien, alsook een zeer andere take op Alfred Pennyworth. De Earth One-versie van de trouwe butler van Bruce Wayne zou ditmaal een grimmiger, harder personage worden. Dit wordt al snel duidelijk uit de onderstaande designs van Gary Frank.

Terwijl Superman – Earth One naar mijn mening juist één van de mindere oorsprongsverhalen van de man van staal was, blijf ik toch benieuwd naar wat ze hier met Batman van plan zijn. Wat ook interessant kan blijken, is in hoeverre DCs met Earth One gehanteerde publicatiewijze, namelijk originele graphic novels om de zoveel maanden uitbrengen (gelijkaardig aan ons Europese stripmodel), haar vruchten zal afwerpen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.