5
Posted 17/08/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Comics about Comics met Xander De Rycke

Praten in het openbaar over comics. Ik denk dat als je het gewoon op straat doet je heel raar aangekeken wordt. Iets dat heel spijtig is maar wel de realiteit. Gelukkige bestaan er plaatsen zoals Café The Joker in Antwerpen. Meestal een plaats waar je met grote regelmaat Stand-Up Comedy kunt gaan kijken tussen pot en pint. Daar wordt vanavond voor de eerste keer een experimenteel (zoals gewoonlijk) avondje georganiseerd met als thema Comics about Comics.

Het is voornamelijk Xander De Rycke die komt vertellen (en waarschijnlijk ook gaat lachen) met een passie die we allemaal delen, Comics. Voor diegene die Xander niet kennen, hij is een van de jongste Stand-Up’ers van België en zijn shows zitten altijd vol hedendaagse verwijzingen zoals films, facebook, games en natuurlijk comics. Kortom iets dat je zeker moet gezien hebben, want zijn tweede zaalshow Mijn Zwarte Parade is hilarisch en geeky tot en met.

Wat kan je vanavond verwachten? Geen idee en als je het aan Xander of de Fokke (Big Kahuna van The Joker) vraagt zeggen ze beide “No idea“. De enige zekerheid is dat het over comics zal gaan. Fokke heeft me ook gevraagd om langs te komen en enkele 5-10 comics uit mijn collectie mee te brengen zodat ik er ook iets over kan zeggen. Stress alom want ik ben misschien wel een grapjas maar een komiek ben ik bijlange niet. Achja, als we de Comic Gospel nog eens kunnen verkondigen dan zijn we weer een gelukkig man en natuurlijk ook een stevige noot reclame voor Brainfreeze.

Voor wie zin heeft om af te komen: Café The Joker, Kleine Markt 16 te Antwerpen. Het begint om 20:30, ik zou zeggen tot daar!

 

Nog even uit de oude doos gehaald een aflevering van Comics Talk op GunkTV. Met Xander De Rycke, Pablo & mezelf.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian