8
Posted 15/08/2011 by Lav in Comics
 
 

FACTS2011: Wie zijn de aangekondigde gasten?

22 en 23 oktober is het weer zover. Een horde comicfans zal zich in het Flanders Expo in Gent verzamelen voor de 21ste editie van Facts. De organisatie had tot nu toe enkel nog maar een tipje van de sluier laten zien maar vanaf vandaag mogen Adi Granov en Keu Cha zich aan het lijstje van artiesten bijvoegen.

Adi Granov is een Bosnische tekenaar en designer die momenteel in Engeland woont. Hij werkt voornamelijk voor Marvel en velen zullen waarschijnlijk zijn werk het beste kennen van Warren Ellis’ Iron Man: Extremis. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor verschillende Marvel covers en speelde hij een belangrijke rol als conceptueel ontwerper en illustrator in de Iron Man films.

Keu Cha heeft verschillende Top Cow reeksen getekend zoals Witchblade, Darkness en sinds kort ook Magdalena. Momenteel is hij ook bezig aan zijn eigen creatie Hex: The Lost Tribe dat door Image zal gepubliceerd worden. Verder heeft hij ook nog de video-art van Spawn, Marvel Ultimate Alliance en Wanted verzorgd.

 

 

Charisma Carpenter is bij velen gekend van Buffy the Vampire Slayer waar ze in 1997 de rol van Cordelia kreeg. Verder speelde ze ook in andere televisie reeksen mee zoals Angel, Charmed en Veronica Mars.

 

 

De Canadese Torri Higginson nam in 2004 de rol van Dr. Elizabeth Weir over van Jessica Steen in Stargate SG-1 en werd nadien ook de leider van de Atlantis expeditie in Stargate Atlantis maar acteerde ook in de Tekwar trilogie en de oscar winnende film The English Patient.

 


Minck Oosterveer
heeft jaren ervaring met Europese – en krantenstrips maar debuteerde in 2008 in de Verenigde Staten bij BOOM!-studios met Zombie Tales #4 “Zaambi”, geschreven door Chris Morgan. Begin 2009 begon hij samen met de Amerikaanse schrijver Mark Waid aan de miniserie The Unknown. Vergeet ook zeker niet om zijn column Minck Oosterveer in Nieuw Amsterdam hier op Brainfreeze te lezen.

 

 

Barry Kitson heeft als tekenaar aan JLA: Year One, Batman: Legends of the Dark Knight en Legion of Superheroes gewerkt. Voorlopig werkt hij exclusief bij Marvel een heeft hij meegewerkt aan titels zoals The Order, Secret Invasion: Fantastic Four en is hij momenteel nog actief bij Amazing Spider-man.

 

 

Romano Molenaar is een Nederlandse striptekenaar. Hij werkte bij Chaos!Comics aan Lady Death en mocht later bij Top Cow aan Witchblade en The Darkness werken.  In 2007 werkte hij samen met Martin Lodewijk en Jorg de Vos aan de Europese strip Storm.

 


Aleksi Briclot
werkt als concept artist en illustrator voor verschillende video games, comics en RPG books. Zijn carriere in comics begon met de adaptatie van het videospel Alone in the Dark 4 en werkte nadien ook voor Spawn: Simony. Voor Marvel werkte hij onder andere aan Annihilation: Conquest Saga, New Avengers, War of Kings en hij heeft ook alle covers van de Dark Horse minireeks Hellgate: London getekend.

 


Clint Langley
werkt al 17 jaar als concept artist voor video games en films, illustrator voor boeken en comic book artist. Hij heeft voor 2000 AD aan Judge Dredd, Sinister Dexter en Sláine gewerkt alsook verschillende covers van Marvel getekend. Momenteel werkt hij samen met Pat Mills en media-ondernemer Jeremy Davis aan Repeat Offenders.

 

 

De Franse tekenaar Adrien Floch begon in 2001 aan de minireeks Slhoka, geschreven door Ulrig Gooderidge.  In 2002 heeft hij samen met Guillaume Bianco, Olivier Dutto en Didier Tarquinon, aan het album Les Krashmonsters gewerkt maar hij staat het meeste bekend voor de serie Ythaq dat in samenwerking met schrijver Christophe Arleston gemaakt is.

 

 

Aleksa Gajic is een Servische striptekenaar die het meeste bekend staat voor zijn werk in de strip Scourge of the Gods en Techonotise. Hij heeft ook nog als hoofdauteur gewerkt aan de animatiefilm Technotise: Edit & I die in 2009 uitkwam en een vervolg is op zijn oorspronkelijk Technotise comic book.

 

 

Nicolas Bournay is een Franse striptekenaar die zijn inspiratie vooral haalt uit de inmiddels overledene Frank Frazetta. Zijn focus ligt nu voornamelijk op schilderen en illustratie maar heeft in het verleden gewerkt aan de fantasie reeks Nexus, Requiem Tenebrae! en illustraties voor verschillende video games gemaakt.

 

 

De Zweed David Sondered richtte in 2007 Studio Colrouphobia op en werkt als freelance artist bij Gaming bedrijven zoals Fantasy Flight Games en  Faction Wars. Sinds hij van Zweden naar België is verhuisd geraakt hij steeds meer geinspireerd door schilderijen van de Vlaamse Primitieven.

 

Lectrr, de Belgische collumnist, standup-comedian en cartoonist van onder andere P-Magazine, Humo en Maxim, tekent dit jaar ook de officiële FACTS t-shirt die op de conventie verkocht zullen worden.

 

Steven Dupré, geboren te Antwerpen, en winnaar van de Bronzen Adhemar is gekend als artiest van stripreeksen als Kaamelot en Wolf zal op F.A.C.T.S. zijn nieuwe strip Midgard voorstellen.

 

 

 

Ook de acteur Julian Glover zal aanwezig zijn. Als acteur heeft hij meegespeeld in vele geroemde films en reeksen, waaronder Star WarsIndiana JonesJames Bond en Game of Thrones.

 

 

 

Tot slot kunnen we ook Dirk Benedict voorstellen, die wederom zijn opwachting zal maken op F.A.C.T.S. Iedereen kent hem wel van zijn rol als Face in het A-Team of als Lt. Starbuck in Battlestar Galactica.

 

 

 

 

Comments

comments


Lav

 
avatar