0
Posted 11/08/2011 by Arno in Comics
 
 

Wie zijn de nieuwe Dark Avengers? + eerste kijk op de Revengers

Dat de hypemachine van Marvel de afgelopen tijd alweer op volle toeren draait, blijkt duidelijk uit onze overvolle mailbox. De recentste twee aankondigingen van de industriegigant draaien omtrent hun huidige topfranchise The Avengers. De New Avengers-incarnatie van het team, onder leiding van Luke Cage, zal in het najaar te maken krijgen met niet één, maar twee duistere versies van zichzelf.

Zo zal in september voormalig teamlid Simon Williams, aka Wonder Man, zijn belofte jegens Steve Rogers uit de nieuwste Avengers #1 van afgelopen jaar eindelijk waarmaken. In deze issue toonde hij zijn ongenoegen omtrent het plan van Captain America om The Avengers tijdens de zogeheten Heroic Age terug samen te brengen. De eerste aanval van Wonder Man en zijn proactieve Revengers, een team bestaande uit enkele duidelijk misnoegde ex-Avengers en voormalige superschurken (zoals Anti-Venom), zal plaatsvinden in New Avengers Annual #1. Hoewel Williams een groot deel van zijn superheldencarrière als een waardige Avenger heeft doorgebracht, mogen we niet vergeten dat hij oorspronkelijk opdook als een ietwat weerhoudende superschurk en lid van de Masters of Evil (in Avengers #9 uit 1964, om precies te zijn). In New Avengers Annual #1 lijken Avengers-architect Brian Michael Bendis en zijn artiest op Secret War (2004-05), Gabrielle Dell’Otto, het personage terug een duister pad te laten bewandelen.

Maar het grotere Avengers-nieuws moet wel de net aangekondigde terugkeer van de Dark Avengers zijn. Het team dat tijdens Dark Reign furore maakte onder Norman Osborn, voormalige Green Goblin en Iron Patriot, zal in november terugkeren in New Avengers #18. En wie beter om deze terugkeer van tekst en tekeningen te voorzien dan (alweer!) Brian Bendis en Mike Deodato, hetzelfde creatieve team dat verantwoordelijk was voor de oorspronkelijke Dark Avengers-serie (reviews van de hele reeks zijn overigens te lezen op Brainfreeze, beginnende met deze eerste trade paperback).

Dat de voorlopig nog steeds opgesloten Osborn en zijn op sterven na dode organisatie H.A.M.M.E.R. terug prominenter zullen worden in het Marveluniversum, is al langer duidelijk. Wat echter minder duidelijk is, zijn de identiteiten van deze nieuwe Dark Avengers. De vorige incarnatie van het team plaatste enkele superschurken in legendarische superheldenidentiteiten, dus verwacht diezelfde succesformule ook maar in deze nieuwe variant. Zo zien we in de onderstaande afbeelding achter Osborn (in zijn beste Uncle Sam-imitatie) alvast de silhouetten van een Hulk, een Hawkeye en een alsnog onbekend derde lid. De rol van de Hulk kan hierin bijvoorbeeld gespeeld worden door de originele groene gigant (dewelke toch van lang haar zal worden voorzien na Fear Itself), maar zijn zoon Skaar is waarschijnlijk een meer plausibele mogelijkheid. De rol van Hawkeye werd in de originele Dark Avengers-reeks dan weer vervuld door de huurmoordenaar Bullseye. Voorlopig wil Marvel de identiteiten van de nieuwe Dark Avengers echter nog niet meteen prijsgeven, maar de speculatie kan bij deze alvast volop beginnen!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.