0
Posted 11/08/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #6

(Op de tonen van Batman ’66) Na-na na-na na-na na-na na-na na-na na-na na-na Weekly! Artwork! Na-na na-na na-na na-na na-na na-na na-na na-na Weekly! Artwork!

Hallo en welkom bij de column die zijn naam niet gestolen heeft! Hier tonen we wekelijks het beste wat de comicwereld visueel te bieden heeft. Deze week: Batman. Véél Batman. Heel veel zelfs.

Lang geleden, in een rijk en glorieus verleden, openden we onze eerste WAW!-column met de cover van Batgirl #2 door Adam Hughes. In het Engels wordt wel eens beweerd dat je niet moet proberen om te repareren wat niet kapot is. Een tikkeltje ironisch misschien, aangezien we het hier over de reboot van het DC-Universum hebben, maar het past wel mooi in mijn kraam. Ik heb voor jullie immers…

Cover voor Batgirl #3 door Adam Hughes

Hmm… Babs en Dick zijn blijkbaar niet echt blij om mekaar te zien. Benieuwd wat daar achter zit.

We kunnen ook al een eerste kijk bieden op het binnenpagina’s van Batman and Robin, getekend door Patrick Gleason en geïnkt door Mick Gray:

Over de loop van Green Lantern Corps en recenter in de drie nummers van Batman & Robin die hij samen met Peter Tomasi maakte, hebben we Patrick Gleason kunnen zien evolueren als tekenaar. Hij tracht duidelijk om iedere keer toch weer dat ietsje beter te doen, en afgaande op deze pagina’s zet hij die trend hier door. Laat maar komen, die relaunch!

Voor de gamers hebben we dan weer een concepttekening voor Solomon Grundy in Batman: Arkham City.

Meer Batman? ‘t Is maar een woord. Kennen jullie Minck Oosterveer al? Hoezo, “nee”? Schande kome over uwe hoofden! Minck Oosterveer, dames en heren, is niet alleen een geweldige tekenaar en een gelegenheidscolumnist voor deze prachtsite, hij was ook nog eens zo sympathiek om onze zoektocht naar tekeningen deze week wat te verlichten en stuurde ons een Bat-doodle (in zijn eigen woorden).

Bat-doodle door Minck Oosterveer

Minck liet ons nog weten dat contact met Marvel en DC op dit moment een lastige klus is, omdat het daar zo razend druk is… Hij werkt wel aan een digitaal project met Mark Waid en is in onderhandelingen voor een nieuwe serie van Zenescope. We houden jullie op de hoogte!

Vorige week verscheen de eerste foto van Anne Hathaway als Catwoman in The Dark Knight Rises. De aandacht voor haar kostuum is begrijpelijk, aangezien de laatste versie — hoe zal ik het zeggen? — niet veel om ‘t lijf had, maar laten we niet vergeten dat Catwoman door het dagelijks leven gaat als de eveneens bevallige Selina Kyle. Hieronder zie je een style sheet voor het personage door Darwin Cooke (klik voor groter).

Selina Style door Darwyn Cooke

We hebben ook karakterschetsen van…

Ultimate Spider-Man! Tekenares Sara Pichelli gunt de wereld een blik op haar voorbereidend werk voor de nieuwe Ultimate Spidey:

Hier hebben we onze reeds polariserende vriend Miles Morales maar dan getekend rond de leeftijd van Peter Parker toen hij stierf. Sara Pichelli geeft als uitleg hierbij dat ze eerst van plan waren om Miles en Peter leeftijdsgenoten te maken, maar ze zijn toen van gedacht veranderd. Pichelli meldt er wel bij dat deze Miles haar altijd zijn telefoonnummer mag geven.

In deze tweede tekening gaf Pichelli Morales een hond. Waarom? Omdat iedereen houdt van honden en ze gewoon zin had hem een vriendelijke viervoeter als huisdier te geven. Ok, grapjes maken is niet haar grootste talent, maar haar ware reden hiervoor is dat ze het karakter van Miles probeerde in beeld om te zetten.

Tenslotte is er nog een afbeelding met iets minder uitleg achter. Hier is onze jonge held 12-14 jaar en probeert Pichelli enkele verschillende proporties uit en speelt ze voor kapster der superhelden door Miles verschillende kapsels aan te meten.

Maar er is nog meer… nog meer Batman!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande afbeeldingen zijn het werk van Bot, die gebruik maakt van gerecycleerde materialen bij het maken van zijn kunstwerkjes. (Klik op de thumbnails om de afbeeldingen op volledige grootte te zien.)

Als uitsmijter deze week doen we zelf ook aan recyclage. Vorige week toonden we de Justice League Zonder Broek. Het werkje was een eenvoudig photoshopklusje als reactie op het hele gedoe omtrent de broek van Wonder Woman. Deze week gaan we nog een stapje verder.

Batman heeft echt wel een Gilette nodig. Tot volgende week!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder