2
Posted 10/08/2011 by Gilles in Tv/Film
 
 

The Smurfs 2 officieel aangekondigd!

De smurfengekte gaat door!

Sony Pictures heeft bekend gemaakt dat er een vervolg verschijnt op de succesvolle verfilming van The Smurfs.

Dat hoeft niemand te verbazen want de eerste film scoort zeer goed in de zalen. Tot nu toe hebben de blauwe dwergen al zo’n 135 miljoen dollar gesmurft. Ook in de Benelux scoort de film zeer goed, volgens de cijfers van Sony Pictures zouden er circa 240 000 bioscoopbezoekers gekozen hebben voor de Grote Smurf/Papa Smurf en co in het openingsweekend. Daarmee scoort de film beter dan de grootste concurrent voor hetzelfde doelpubliek – Cars 2 – van Disney/Pixar doet het maar half zo goed. Ook de rest van de wereld valt voor de smurfen want volgens Sony zou de film overal een zeer deftig bezoekersaantal halen, voor concrete cijfers is het nog koffiedik kijken want de film loopt nog steeds in de bioscoop.

De beoordelingen op het net staan een beetje in schril contrast met het succes van deze smurfenverfilming. De score op de populaire website imdb.com is eerder aan de lage kant, op dit moment haalt de film een magere vier op tien. Maar laat ons eerlijk zijn, de personen die daar hun mening geven vallen sowieso buiten het jonge doelpubliek. Als dat nu net die kijkers zijn die niet met de gepaste kinderlijke bril(smurf) naar de bioscoop gaan is het niet meer dan normaal dat zij de film niet smaken. Het feit dat de smurfen op een plaats terechtkomen waar ze niet thuishoren, namelijk New York mag de pret toch niet bederven?

Over het vervolg The Smurfs 2, is voorlopig nog weinig bekend.  Jordan Kerner zou opnieuw de producer zijn en de voorlopige Amerikaanse release zou op 2 augustus 2013 zijn. The Smurfs 3 is dan voor… ?

Comments

comments


Gilles

 
avatar