2
Posted 09/08/2011 by Gilles in Tv/Film
 
 

The Adventures of Tintin met Vlaamse acteur in de hoofdrol?

Het is alweer een tijdje stil rond de geanimeerde verfilming van de beroemdste Belgische stripheld  – Kuifje. Nu en dan duiken er wel eens een afbeelding of klein nieuwtje op, maar al zeker niets wereldschokkends.

Onlangs verscheen er wel een officiële poster op het wereldwijde web. Het is een compositie van enkele scènes uit de film, zo zien we links Kuifje en Haddock die op het water worden aangevallen door een sportvliegtuigje. De driemaster De eenhoorn – oftewel The Unicorn – siert de achtergrond en hebben we nog de hoofden van Kapitein Haddock en Jansen en Janssen bovenaan. Op de voorgrond zien we Kuifje/Tintin en Bobbie/snowy op een motor met zijspan. Een deftige poster, zonder meer… (Scroll naar beneden voor volledige poster).

Kuifje en Steven De Lelie

Het is echter de eerste keer dat ik stootte op een duidelijk beeld van het gezicht van het hoofdpersonage. Meteen had ik het idee dat ik die nog had gezien, meer bepaald op de Belgische televisie. Op deze posters lijkt Kuifje, volgens mij, namelijk sprekend op de Vlaamse acteur Steven De Lelie. Misschien hebben Steven Spielberg en Peter Jackson niet alleen inspiratie gezocht in de Belgische stripwereld maar ook op de plaatselijke commerciële tv? Dat dit zuiver toeval is, daar twijfelen we niet aan maar desalniettemin blijft het een grappig gegeven. Al zeker omdat deze acteur net als onze reporter ook lichtjes hoogblond is. Als je nog niet overtuigd bent van de gelijkenissen tussen de twee, bekijk dan ook eens de nieuwe trailer.

Steven De Lelie is een Vlaams acteur-regisseur uit Anwerpen. Hij is vooral actief in de theaterwereld maar zal bij het grote publiek vooral bekend zijn door zijn rol als Rikki in Lilli en Marleen en als Bert Vandenbossche in de soap Familie.

De film The Adventures of Tintin is gebaseerd op De Avonturen van Kuifje door Hergé (voornamelijk het tweeluik: Het geheim van De Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham alsook De Krab met de Gulden Scharen). Steven Spielberg neemt de regie op zich en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Jamie Bell (Kuifje/Tintin), Nick Frost en Simon Pegg als Jansen en  Janssen/Thomson and Thompson. Andy Serkis verleent zijn talenten voor de rol van Kapitein Haddock/Captain Haddock en Daniël – James Bond – Craig speelt de tegenstander Scharlaken Rackham/Red Rackham. Op 26 oktober wordt deze film in de bioscoop gelanceerd.


Comments

comments


Gilles

 
avatar