4
Posted 09/08/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Update: Even more Four

Lang heeft het niet geduurd voordat het nieuws dat iedereen verwachtte, maar waar niemand op wachtte, door Marvel werd bekendgemaakt. Vandaag, op de dag waarop The Fantastic Four nummer 1 voor het eerst in de winkelrekken verscheen, verscheen in onze mailbox een bericht met één enkele afbeelding aan vastgeniet. De afbeelding heeft geen titel, geen onderschrift, maar toont ons enkel het symbool van de Fantastic Four met op de achtergrond een beeld van onze blauwe parel, de Aarde. Het teken is duidelijk een symbool om te tonen dat de Fantastic Four hun Future Foundation opzij zullen schuiven en opnieuw de blauwe pakjes zullen dragen in een team van 4 leden. Het refereert ook duidelijk naar de cover van de laatste Fantastic Four-comic die eindigde met een zwarte achtergrond met enkel een 3 erop.

Daarnaast krijgen we ook een beeld op het creatieve team dat achter deze nieuwe verhaallijn zit. Het zal niemand verbazen dat opnieuw Jonathan Hickman (Fantastic Four, F.F.) de teugels in handen neemt en deze verhaallijn voor zijn rekening neemt. Daarnaast krijgt hij maar liefst 4 tekenaars (de Fantastic Four?) aan zijn zijde om zijn nota’s van beeld te voorzien. De eerste van dit team is Steve Epting (Captain America, Fantastic Four, F.F.), Hickmans vaste tekenaar die de vorige delen in deze grote saga al van beeld voorzag. Daarnaast heb je ook nog Carmine Di Giandomenico (Conan the Barbarian, What if), Leinil Yu (Wolverine, X-Men) en Farel Dalrymple (Caper, Omega: The Unknown) die het team vervolledigen.

Of deze verhaallijn Johnny Storm terug tot leven brengt en de originele leden van het team opnieuw in de Fantasticar plaatst, is nog niet bekend, maar ikzelf durf alvast te gokken op een glorieuze terugkeer van de Human Torch, amper 10 maand na zijn dood. Persoonlijk lijkt deze aankondiging amper nieuws voor iemand die het comicwereldje ietwat kent en toont het meer en meer dat Marvel de zogenaamde revolving door of death meer en meer gaat gebruiken om zijn verhalen wat te kruiden.

Als uitsmijter geef ik nog mee dat de verhaallijn gepland staat voor november 2011, 50 jaar na de coverdatum van Fantastic Four 1 (hou Brainfreeze dan in de gaten voor een special rond de Fantastic Four).

Update: Vandaag gaat Marvel verder met het voorstellen van de volgende stap in de Fantastic Four saga. Er is opnieuw een teaser vrijgegeven waarin het huidige team dat nu in F.F. prominent aanwezig is, wordt weergegeven. Verder zijn er geen verrassingen op te merken, maar willen we jullie toch dit niet onthouden.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar