1
Posted 09/08/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Eerste kijk: Near Death

Vaste lezers van BleedingCool zullen hier niet van schrikken want Image had hen al beloond met een scoop voor deze nieuwe creator-owned reeks Near Death. Omdat Image toch iets minder prominent aanwezig is op Brainfreeze en we jullie hun soms heel originele projecten niet willen onthouden, geef ik jullie toch een eerste kijk op de nieuwe reeks Near Death.

Jay Faerber (in een ver verleden Titans voor DC Comics en Dynamo 5 voor Image) en Simone Guglielmini, een voor zover bekend, nieuw talent bij Image, geven ons een beeld op een intrigerende figuur, Markham, een huurmoordenaar die op de operatietafel sterft nadat een van z’n huurmoordenaarsjobjes verkeerd uitdraaide. Hij krijgt zijn licht aan het einde van de tunnel, maar wanneer dit even dimt, blijkt dat er geen idyllisch tafereel op hem te wachten staat, maar een horde bestaande uit al zijn slachtoffers die hij gedurende z’n carrière heeft gemaakt. Gelukkig voor hem krijgen de dokter nog een hartslag uit zijn getroffen lichaam en overleeft hij het voorval. Het heeft hem echter tot een nieuwe man gemaakt en nu probeert hij dit lot te ontsnappen door een leven te redden per leven dat hij stal.

Zowel John Layman (Chew) als Brian K. Vaughan (Y:the last man, Ex Machina), die overigens zijn comeback gaat maken bij Image, hebben het boek al kunnen inkijken en bedelven het onder lofzangen. De allereerste issue komt uit in september 2011 en zal er samen met de interessante gebeurtenissen bij DC en Marvel Comics voor zorgen dat comicfans, wat hun voorkeur ook is, een heel leuke maar kostelijke maand te wachten staat.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar