0
Posted 07/08/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 14 – Wolverine, Hulk, Herc, Heroes for Hire, Avengers Academy en de Thunderbolts!

Welkom bij Weekly dose of Fear Itself, jouw gids tot het Marvel event van het jaar! Deze week werd de vijfde issue van de kernreeks spijtig genoeg nog niet uitgebracht, waardoor de week vrij mager uitvalt qua heavy hitters. Desalniettemin werden er toch wel enkele interessante tie-ins uitgebracht, wat dacht je zoal van Fear Itself – Wolverine #2, Avengers Academy #17 en Thunderbolts #161? Laten we ook de drie H‘s niet vergeten: Hulk #38, Herc #6 en Heroes for Hire #10!

Review: Fear Itself – Wolverine #2 van 3 (schrijver: Seth Peck, tekenaar: Roland Boschi)

In dit tweede deel van Wolverine‘s eigen tie-in tot Fear Itself hakt onze favoriete harige Canadees zich een weg door een horde S.T.R.I.K.E.-terroristen. De door hun gestolen Helicarrier, met bijpassend massavernietigingswapen, hangt inmiddels boven New York City en de klokt tikt verder. Ondertussen probeert Melita Garner, Logan’s vriendin, in de databanken van het Avengers hoofdkwartier meer te weten te komen over de terroristische groepering.  Hierbij komt ze ook in contact met Pete Wisdom van het Britse M:I 13, een leuke cameo. De issue eindigt op een serieuze cliffhanger wanneer Wolverine zelf wordt vastgeketend aan de bom die NYC met de grond gelijk zal maken…

In de review van het vorige deel van deze reeks werd al vermeld dat schrijver Seth Peck en tekenaar Roland Boschi een vrij generisch verhaal afleverden, en ook deze issue biedt niet echt veel vernieuwends. Leuk leesvoer voor de fans van Wolverine, maar met alle reeksen die ondertussen rondom de geklauwde mutant lopen, lijkt deze driedelige minireeks nog steeds vrij overbodig. Het verhaal had dus evengoed zonder de Fear Itself-achtergrond verteld kunnen worden in één van de andere Wolverine-reeksen.

Review: Avengers Academy #17 (schrijver: Christos Gage, tekenaar: Sean Chen)

De Blitzkrieg op Washington is officieel voorbij en de rekruten van de Avengers Academy hebben hun strepen verdiend. Vele onschuldige levens zijn gered, maar rekruten Mettle en Veil hebben er enkele bij de vijand ontnomen, waardoor ze te kampen krijgen met hun innerlijke donkere kant (ook al draaide het om Nazi’s in oorlogsrobotten). Veel tijd om te bekomen is er echter niet, want de Worthy Greithoth en Skirn, dewelke net in Dubai Academy leermeesters Hank Pym, Quicksilver en Justice naar de ziekenboeg hebben geslagen, hebben een manier gevonden om het hoofdkwartier van de academie binnen te dringen. Het Infinite Mansion werd bedoeld om de Avengers overal naartoe te sturen, maar de mystieke hamers van de Worthy maken het ook mogelijk om in de andere richting te reizen. Leuk is ook dat Greithoth blijkbaar alsnog onderbewust wordt gestuurd door de wraakgevoelens van zijn ‘gastheer’ Absorbing Man jegens Hank Pym. Er rest dus nog hoop voor de bezetenen…

Christos Gage levert alweer een goede issue af en plant met de recente oorlogservaringen van de jonge helden al enkele zaadjes voor de toekomst van de reeks. Tekenaar Tom Raney werd in deze issue vervangen door Sean Chen (Iron Man), dewelke een vrij gelijkaardige, maar meer consistente, tekenstijl hanteert. Met alweer een goede issue en een zeer stevige cliffhanger blijft het nog steeds de moeite, deze Avengers Academy.

Review: Heroes for Hire #10 (schrijvers: Dan Abnett en Andy Lanning, tekenaar: Kyle Hotz)

Terwijl de Shroud en Elektra oog in oog staan met enkele gevangenen uit The Raft en de gedachtenmanipulerende Purple Man, worden Paladin en de Gargoyle (nee, niet die grijze) overmeesterd door het in de vorige issue ontstane monster uit Yancy Street. Misty Knight, communicatiehub voor het hele team begint te beseffen dat, wanneer überteams zoals de Avengers onder de voet dreigen te worden gelopen door de chaos van Fear Itself, haar eigen kleinschalige Heroes for Hire-operatie haast geen kans meer maakt (hierbij krijgen we alweer een klein overzicht van de gebeurtenissen in onder meer Washington en Parijs). Deze issue bevat aardig wat actie, met als hoogtepunt Elektra’s ninjaskills. Hoewel er hierdoor begint al wat meer vaart in de algemene verhaallijn van Abnett en Lanning begint te komen, blijft de keuze aan personages maar matig, en wordt de moeilijk te volgen tekenstijl van Kyle Hotz er niet beter op. Nog steeds enkel voor de fans.

Review: Hulk #38 (schrijver: Jeff Parker, tekenaar: Elena Casagrande)

In het vorige deel lieten we de Red Hulk achter tussen het puin van de ingestorte Avengers Tower. Zijn nieuwe aartsvijanden, enerzijds de meest recente versie van M.O.D.O.K. en anderzijds Zero/One (een soort vrouwelijke T-1000 uit de Terminatorfilms) en haar handlanger Black Fog, zien hierbij hun kans schoon om zich van de Red Hulk te ontdoen. Maar, zoals het goeie aartsvijanden beaamt, wil geen van beiden de overwinning aan de andere overlaten. Ondertussen is het gevecht tussen deze Hulk en de Worthy Angrir nog niet afgelopen, waardoor de voormalige Thing zijn kans schoonziet om zijn tegenstander een staat verder landinwaarts te slaan. M.O.D.O.K. en Zero/One blijven achter in New York en zijn hierbij getuige van de Blitzkrieg U.S.A., dewelke ondertussen van Washington naar de Big Apple is getrokken.

Met deze issue brengen Jeff Parker en Elena Casagrande, wiens tekeningen al fel verbeterd zijn tegenover de vorige issue, al een eind aan het korte Fear Itself-avontuur van de Red Hulk, waarin de rode gigant met zijn ronde tegen Angrir een aardige les in nederigheid kreeg. Toch was dit eerder een korte, tweedelige tie-in die in feite diende om wat dieper in te gaan op de nieuwe M.O.D.O.K. en Zero/One, dewelke ongetwijfeld later in de reeks de Red Hulk het leven zuur zullen komen maken. Zeer interessant leesvoer dus voor de fans van Thunderbolt Ross en zijn nieuwe vijanden, maar onmisbaar voor het grotere gebeuren in Fear Itself was dit zeker niet.

Review: Thunderbolts #161 (schrijver: Jeff Parker, tekenaar: Declan Shalvey)

Net wanneer de Thunderbolts nauwelijks de aanval van hun voormalige teammaat Juggernaut overleefd hebben en hierbij Chicago hebben gered, besluit Baron Zemo (alweer een voormalig lid) dat het maar eens tijd wordt om zijn nieuwe biologische wapen te testen. Het resultaat: een leger monsters op weg naar Chicago met de Thunderbolts er middenin! Ondertussen verbetert de situatie in de vernietigde Raft er ook niet op en lijkt de daarbovenop geplaatste Thunderbolts Tower verdwenen van de ene moment op de andere. Man-Thing, het geliefkoosde transportmiddel van het team, maakt ook een korte cameo wat impliceert dat dit avontuur nog steeds plaatsvindt voor Fear Itself – Fearsome Four. De appearance van Baron Zemo is meteen ook de eerste sinds hij door Sin werd achtergelaten in Fear Itself – Book of the Skull. Zemo mag dan wel optreden tegen de invasie van The Serpent, maar een leger monsters op weg naar Chicago lijkt mij hiertoe echter niet meteen de beste oplossing.

Schrijver Jeff Parker levert weer sterke karakterisaties af, met een heroïsch (nuja, de Thunderbolts-versie van heroïsch) moment voor Moonstone en de tekeningen van Declan Shalvey vallen misschien ietwat tegen in de rustigere scènes, maar blijven desalniettemin de actie goed weergeven. Thunderbolts blijft een aparte, maar vrij stevige tie-in tot Fear Itself en kaapt misschien wel de kroon weg van beste tie-in van deze week!

Review: Herc #6 (schrijvers: Greg Pak en Fred Van Lente, tekenaar: Neil Edwards)

De tie-in van Hercules tot Fear Itself komt met deze issue tot een einde. We krijgen een finaal gevecht tussen Hercules met behulp van zijn nieuwe mythologische kompanen en zijn neef Kyknos en de tovenares Hecate voorgeschoteld. Eén van de interessantste zaken was uiteraard het optreden van Herc’s broer en voormalige Dark Avenger, Ares! De voormalige god van de oorlog zit momenteel nog steeds vast in het dodenrijk Hades na zijn brutale dood in Siege, en het is aan Hercules om zijn wedergeboorte in het midden van zijn nieuwe geadopteerde thuis, Brooklyn, te voorkomen. Schrijvers Pak en Van Lente behouden hun trademark fun in deze issue en de klassieke tekenstijl van Neil Edwards lijkt met elk nieuw deel zelfs te verbeteren. Hercules zijn van in het begin al vrij kleine rol in Fear Itself lijkt na deze issue echter al wel te zijn uitgespeeld, maar zijn positie als de leeuw van Brooklyn is hierbij gecementeerd voor de nabije toekomst.

Hiermee sluiten we alweer een Weekly dose af. Volgende week krijgen jullie een review van de langverwachte vijfde issue van de kernreeks, getiteld ‘Brawl‘! Verder hebben we ook nog Fear Itself – Uncanny X-Force #2, Ghost Rider #2, Black Panther – Man Without Fear #522, New Avengers #15 en Alpha Flight #3 in petto! Met issue 29 van hun eigen reeks mogen we meteen ook niemand minder dan Charles Xavier’s jongste telgen, de New Mutants, verwelkomen! Geniet nog even van de (ongeletterde) preview voor Fear Itself #5 hieronder en graag tot volgende week!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.