0
Posted 07/08/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: X-Men Schism #2

Na het lezen van X-Men Schism #1 kon ik niet wachten op het tweede deel. Nu ik X-Men Schism #2 voor mij heb liggen vallen twee dingen mij op. Ten eerste staat Rogue op de cover (iets minder belangrijk maar heel leuk voor mij persoonlijk) en ten tweede wordt dit deel niet door Carlos Pacheco maar door Frank Cho (Mighty Avengers, Hulk) getekend.

We beginnen deel twee met onze vriend Ahmadinejad. Er wordt nooit expliciet vermeld wie dit karakter is en van welk land hij de leider is, maar de hints zijn duidelijk en niet mis te verstaan. We zien Ahmadinejad op het dak van een gebouw een toespraak houden. Uiteraard is hij tegen de Amerikaanse mutanten die heiligschennis plegen. Zelf heeft hij ergens uit een kelder een sentinel tevoorschijn gehaald. Deze werkt echter niet meer zoals het hoort en schiet in het publiek.

Blijkbaar is onze Iraanse vriend niet de enige die problemen heeft met zijn sentinel. Op het hoofdkwartier van de X-Men zien we Cyclops richtlijnen geven om defecte sentinels over de hele wereld te stoppen. Wolverine komt binnen en vraagt om een doel zodat hij in actie kan schieten. Cyclops wilt echter dat zijn beste krijgers op Utopia blijven om de basis te beschermen. Hieruit volgt een heftige discussie die wordt onderbroken door Quentin Quire. Hij vraagt asiel aan op Utopia. Terwijl Wolverine hem onmiddellijk wil overhandigen aan Captain America, wil Cyclops dat Quire wordt berecht door zijn eigen soort. Uiteraard barst er weer een hevige discussie los. We zien hier de eerste barsten in de fragiele vriendschap tussen de twee. Deze issue gaat ook verder in op de mensen die verantwoordelijk zijn voor de chaos. Zo zien we dat dat ze een soort hersenzuiger kopen van een groep aliens, die lijken op uit de kluiten gewassen bulldogs. Ik wil nog niet al te veel verklappen dus zal ik niet dieper ingaan over wie deze mensen zijn.

Jason Aaron gaat in dit deel verder op de basis dat hij heeft gelegd in deel 1. We krijgen dezelfde mix van humoristische en serieuze momenten. De humoristische zijn deze keer wel subtieler. De one-liner in dit deel komt van Emma Frost. Terwijl ze Quentin Quire aanport om te luisteren: “Ik heb je net gepord in je brein waardoor je in je broek hebt gedaan”. Veruit het grappigste moment komt wanneer Rogue en Kitty Pryde de sentinel van Ahmadinejad bekampen. Als Ahmadinejad zegt dat de Amerikanen twee vrouwen hebben gestuurd om hem te vernederen maakt Kitty Pryde de opmerking dat ze Joods is.

Zoals ik al had vermeld in het begin wordt dit deel getekend door Frank Cho. Dit valt wel meteen op als je begint te lezen. De karakters zijn vloeiender getekend. In de gezichten zien we heel duidelijk de hand van Cho. Persoonlijk vind ik de ruwere tekenstijl van Pachecho net iets beter, maar het verschil is miniem. Het meeste moeite had ik met Cyclops. Ik vind hem veel te mager getekend.

Dit tweede deel is zeker een goede bijdrage aan het verhaal. Ik kan niet wachten tot deel 3 in de rekken ligt. Dit derde deel zal trouwens getekend worden door Daniel Acuña (The Eternals, Young X-Men). Nog meer reden om nieuwsgierig uit te kijken naar X-Men Schism #3.

De review van deel 1 kan je hier nog eens nalezen.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.