0
Posted 07/08/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Nieuwe Ultimate Spider-man bekend


Voor we beginnen, wil ik alvast een grote SPOILER-waarschuwing geven. Als je liever al lezend ontdekt wie de nieuwe Ultimate Spider-man zal zijn, weet ik eigenlijk niet waarom je op deze link geklikt hebt. Maar dan kan je je nu beter omdraaien en enkele andere Brainfreeze-artikelen lezen.

Zoals jullie al weten is Peter Parker in het Ultimate Universum gestorven in een gevecht met de Green Goblin. Al weken zijn er speculaties over wie de nieuwe Spider-man zal zijn: Eddie Brock, Gwen Stacy, een kloon of misschien zelfs Aunt May? De ene gok was nog absurder dan de andere. Eindelijk wordt ons wachten beloond. De nieuwe Ultimate Spider-man is…..Miles Morales.

Je zal je nu wel afvragen: wie is Miles Morales? Wel Miles gaat een heel nieuw karakter worden in de Ultimate Universe. Hij was voor het eerst te bewonderen in Ultimate Fallout #4 die deze week in de rekken lag. Zijn eerste optreden zal het stoppen van een gevecht zijn. In Ultimate Spider-Man #1 (september 2011) zullen we dan ontdekken hoe Morales de nieuwe Spidey wordt. Nu heb ik eigenlijk het belangrijkste nog niet gezegd en dat is namelijk de afkomst van Morales. Morales is half zwart en half Latino. Inderdaad, Spidey wordt multicultureel.

De grote les in de Spider-¨Man-serie zal wel ongewijzigd blijven: “Met grote krachten komt grote verantwoordelijkheid“. Morales zal dit stap voor stap leren maar hij zal ook kunnen rekenen op de steun van Gwen Stacy en Aunt May tijdens zijn overgang naar een superheld.

Schrijver Brian Michael Bendis (Spider-woman, Dark Avengers) heeft zelf twee geadopteerde dochters. Eentje komt uit Ethiopië en de andere is een Afro-Amerikaanse. Hierdoor wordt de multiculturele Spider-Man toch iets persoonlijks voor hem. In een interview geeft hij ook aan dat het tijd werd dat er weer een superheld zou komen vanuit een minderheidsgroep. Deze minderheidsgroep is wel al voldoende aanwezig geweest als ondersteunde karakters.

In de Marvel Universe zijn er al verschillende helden uit een minderheidsgroep geweest. We denken dan aan Luke Cage, War Machine en Black Panther. Er zijn ook al multiculturele Captain America’s en Iron Man’s geweest. Tot nu toe heeft enkel Peter Parker op de muren van New York City gekropen. De impact om Spider-man te vervangen door Morales zal dan ook groter zijn dan wanneer ze gewoon een nieuwe superheld zouden gecreëerd hebben. In de tijd van Stan Lee en Steve Ditko zou er een groter probleem geweest zijn met de rassenkwestie maar in deze tijden spelen minderheden al een grotere rol in de maatschappij. Bendis is er dan ook van overtuigd dan als de fans problemen hebben met de nieuwe reeks dat het meer zal zijn over het feit dan Spider-Man niet meer Peter Parker is en dan met het feit dat Spider-Man van een andere afkomst is.

De Ultimate Universe werkt trouwens al langer aan diversiteit in de stripreeksen. Zo is Nick Fury in de Ultimate Universe van Afrikaanse origine. Dat verklaart ook meteen de casting van Samuel L.Jackson voor de rol van Nick Fury. Avengers teamlid Wasp is dan weer van Aziatische origine.

Volgens Bendis zijn er ook een aantal elementen in de wereld van Spider-Man die je niet kan wegnemen. Deze zijn zelfs belangrijker dan Peter Parker. Deze elementen en alles waar Spider-Man voor staat, zal aanwezig zijn in de nieuwe reeks. Ultimate Spider-Man begon zijn reeks in oktober 2000 en heeft nu al 160 delen. Alle delen zijn van de hand van Bendis. In deel 160 sterft Peter Parker dus en sindsdien loopt de reeks Ultimate Fallout. Deze reeks zal bestaan uit zes delen en laten zien wat er gebeurt na de dood van Peter.

Ultimate Spider-man #1 met Morales als Spider-Man zal verkrijgbaar zijn vanaf september. Naar mijn mening alvast een reeks om in het oog te houden.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.