0
Posted 06/08/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Batman Beyond en het DCnU

Met de reboot/transformatie van het DC Universe naar het DCnU viel er mij direct iets op. Iets dat mij allesbehalve beviel: er was nergens vermelding van mijn (momenteel) favoriete DC comic Batman Beyond! Ik werd al lichtjes geïrriteerd dat ze de stekker al zouden uittrekken voor deze reeks die nu nog maar acht issues telt. Het is natuurlijk nooit leuk wanneer je geliefde series zomaar stopgezet worden. Een van de dingen dat ik persoonlijk niet zie zitten bij DC Comics haar vernieuwing en 52 reeksen. Zo zijn Power Girl, Booster Gold en Zatanna (voorlopig?) allemaal hun soloreeksen kwijt. Van Power Girl is zelfs nergens sprake. Maar, voor iedereen die met hetzelfde sentiment zit heb ik één boodschap: geef de hoop niet op.

Ik kan jullie vandaag namelijk heugelijk nieuws melden! Batman Beyond zal niet verdwijnen!! Uiteraard begint deze reeks terug met een nummer 1 een we zullen jammer genoeg een jaar moeten wachten eer we terug kunnen genieten van de avonturen van Terry McGinnis (de Batman Beyond). Op hun officiële blog, The Source, kondigde DC namelijk aan dat er een toekomst is voor Terry McGinnis en het Gotham uit de toekomst:

BATMAN BEYOND #8 is the final issue of this run of the series. BATMAN BEYOND will return with an all-new #1 and story arc, “10,000 Clowns,” in 2012.

Wat we echter nog niet weten is of deze verdere avonturen in Batman Beyond ons gebracht zullen worden door het huidige creatieve team van schrijver Adam Beechen (Justice League Unlimited, Batman: Legends of the Dark Knight) en tekenaar Ryan Benjamin (Batman: The Black Glove, Batman and the Outsiders).  Persoonlijk hoop ik van wel want, afgaande op interviews met Adam Beechen had deze namelijk zéér grootse plannen voor de reeks. Hij was namelijk van plan om ons kennis te laten maken met het Gotham City uit de toekomst en al haar verschillende lagen en culturele aspecten. Als je hier meer over wilt lezen, dan raad ik je dit artikel aan. Ook vind ik dat hij een zeer mooi begin heeft gehad met de reeks en het jammer is dat hij het hierbij zou moeten laten. Toch is het goed nieuws dat DC deze geweldige franchise niet gewoon laat vallen of verdwijnen. Dit doet ook vermoeden dat het voor Superman Beyond ook niet enkel bij een one-shot zal blijven.

Laten we afsluiten op een leuke noot, met een eerste kijk op het (voorlopig) laatste issue: Batman Beyond #8. Hierin brengt schrijver Adam Beechen ons de mysterieuze vrouwelijke villain Inque die ook meermaals in de gelijknamige animatiereeks opdook. Ryan Benjamin heeft dit issue van Batman Beyond niet getekend maar in ruil krijgen we werk te zien van Chris Batista  (The Last Days of Animal Man, Spider-Man 2099) en Rich Perotta Deadpool, Iron Fist/Wolverine). En, ik moet zeggen ze doen het goed in deze Batman Beyond! Maar het belangrijkste is en blijft voor mij toch altijd het verhaal: Wanneer een jong meisje verscheurd en vernietigd wordt door een persoonlijke tragedie, keert ze niet naar het rechtvaardige pad om zo te voorkomen dat iemand anders moet lijden zoals zij gedaan heeft. Dit integendeel tot haar huidige aartsvijand Batman. In plaats hiervan gebruikt ze de gevoelens van haar tragedie met als resultaat een ongewilde transformatie van haar lichaam om één van de gevaarlijkste leden te worden in de criminele wereld van het reeds gevaarlijke Gotham City!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be