1
Posted 05/08/2011 by Arno in Comics
 
 

Man of Steel update: Eerste foto van Henry Cavill in kostuum en castingnieuws

Ook al werd Man of Steel, de nieuwe Supermanfilm van regisseur Zack Snyder (300, Watchmen) uitgesteld van december 2012 tot juni 2013, wordt de cast er alsmaar indrukwekkender op. Niemand minder dan Laurence Fishburne (CSI, The Matrix) werd onlangs gecast als Perry White, hoofdredacteur van de Daily Planet en dus de werkgever van Clark Kent en Lois Lane. Dit is de eerste maal dat het personage, dat voor het eerst verscheen in de radioshow The Adventures of Superman uit 1940, gespeeld zal worden door een zwarte acteur.

Dit levert uiteraard wat meer diversiteit in de cast op, iets waar de makers van superheldenfilms- en -comics de laatste jaren wat meer aandacht aan hebben besteed. Denk maar aan de casting van  de zwarte acteur Idris Elba als Heimdall in Thor en uiteraard Samuel L. Jackson als Nick Fury in de verschillende Marvelfilms (net zoals de Ultimate-versie van het personage in de comics). Ook in de tv-geschiedenis van Superman vinden we een goed voorbeeld, want in de recent afgelopen reeks Smallville speelde acteur Sam Jones III de beste vriend van Clark, Pete Ross.

De voormalige Morpheus lijkt mij alvast een waardige opvolger voor ondermeer Michael McKean (Smallville) en de onlangs overleden Jackie Cooper (Superman I-IV), twee van de betere Perry White’s op het kleine en grote scherm. Het zal alvast een plezier zijn om Perry White’s catchphrasesGreat Ceasar’s Ghost!” en “Don’t Call Me Chief!” nogmaals in de cinemazalen te horen. Fishburne vervoegt onder meer Henry Cavill als Superman/Clark Kent, Michael Shannon als General Zod, Amy Adams als Lois Lane, Kevin Costner als Jonathan Kent en Diane Lane als Martha Kent. Russel Crowe (Gladiator) zou ondertussen ook al bevestigd zijn om Jor-El, de geboortevader van Superman, te spelen en aldus in de voetsporen van Marlon Brando te treden. Julia Ormond (The Curious Case of Benjamin Button) zal Lara Lor-Van vertolken, vrouw van Jor-El en geboortemoeder van Kal-El. Nu Perry White gecast werd wordt het voorlopig nog wachten op de casting van Jimmy Olsen om alvast de hoofdpersonages van de Daily Planet compleet te maken.

Maar het sappigste nieuws moet echter wel de eerste shot van Henry Cavill in volledige Supermanoutfit zijn. De claim van regisseur Zack Snyder dat zijn man van staal ietwat fysieker uit de hoek zal komen lijkt met onderstaande foto al enigszins bevestigd. Het donkerdere kleurenschema van het kostuum doet op het eerste zicht terugdenken aan Brandon Routh zijn garderobe uit Superman Returns (2006). Maar, zoals de meeste comicslezers wel weten, komt het uiteindelijk toch neer op de vraag: rode onderbroek of geen rode onderbroek? De kans is bij deze wel enorm groot dat de filmoutfit, in het licht van de nakende DC-Relaunch, sterke gelijkenissen zal vertolken met de nieuwe comicsdesign van Jim Lee en aldus de rode onderbroek, voor de eerste keer in live-action, achterwege zal laten. Warner Bros. en DC laten met hun creatieve belichting ons voorlopig echter nog (letterlijk) in het donker.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.