0
Posted 04/08/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #5

Prentjes!

Voilà zie, mijn hele column samengevat in één woord! En meteen ook mijn inleiding! Mijn genie kent alweer geen grenzen. Maar even serieus, voor al diegenen die niet zomaar doorscrollen naar al het fraais dat hier wekelijks verzameld wordt: hartelijk welkom bij de vijfde editie van WAW! Weekly ArtWork. We zijn weer noest aan het werk getogen (lees: het heeft nogal wat muisklikken gekost) om jullie de fraaiste, de mooiste en de vreemdste kunstwerkjes te tonen die deze week uit de wondere wereld der comics naar het wereldwijde web overwaaiden.

Om één of andere reden beginnen we deze week met Batman op een bezem.

Batman with a Broom door Francis Manapul

 

Batman with a Broom door Dustin Nguyen

Waarom? Euh… Daarom!

In de war gebracht door Batman op een bezem? Op zoek naar klaarheid en vastheid? Naar een anker in deze vreemde wereld? Uw gebeden zijn verhoord: sluit u aan bij één van de acht Kleurige Korpsen en vind de antwoorden waar u naar zocht!

Deze fantastische rekruteringsposters zijn het werk van HeartAttackJack. Klik om de posters op volledige grootte te zien.

Maar nu even iets ernstiger: de Ierse tekenaar Declan Shalvey biedt een tekening van X-Force te koop aan ten voordele van de familie van Brittany Delarosa. Brittany verloor recentelijk haar echtgenoot en bleef achter met drie kindjes, waarvan eentje gehandicapt is…

X-Force door Declan Shalvey

 

Want comics kunnen op meer dan één manier troost bieden bij moeilijkheden… Maar de artiesten moeten natuurlijk ook zelf hun centen verdienen. Amy Reeder biedt op ComicArtFans haar werk te koop aan, en het is nog tot zaterdag in afslag! Bij dezen alvast enkele voorbeelden van wat ze zoal in haar mars heeft:

Ongepubliceerde cover voor Supergirl #62 door Amy Reeder

 

Cover voor Madame Xanadu #20 en de Broken House of Cards TPB door Amy Reeder

 

In WAW! Weekly Artwork #3 toonden we een commissie van Chrissie Zullo. Ze was zelf niet helemaal tevreden met het resultaat, en maakte een nieuwe tekening:

X-Force Girls 2 door Chrissie Zullo

 

Onze vrienden van Comics Alliance wezen ons deze week dan weer de weg naar het werk van Karen Zachary Wang. Ze vergelijken haar werk met dat van Phil Noto en Adam Hughes, en er zijn inderdaad gelijkenissen. Haar energie en vlammende kleuren zijn echter uniek.

Teen Titans door Karen Zachary Wang

 

Dick en Babs door Karen Zachary Wang

 

Cass en Tim door Karen Zachary Wang

Haar tekeningen van Batman en Wonder Woman lijken dan weer duidelijk geïnspireerd te zijn op de tekeningen van J.H. Williams III en de lettering van Todd Klein in Promethea.

Batman door Karen Zachary Wang

 

Wonder Woman door Karen Zachary Wang

 

Zoals altijd sluiten we af met onze wekelijkse uitsmijter. Deze keer is het een commentaar op de hetze rond de broek van Wonder Woman (of het ontbreken ervan) in de DC-relaunch. Ik heb geen echte voorkeur voor een bepaalde versie van haar kostuum, maar dit is een geinig idee:

Wonder Woman mét, en de rest van de JLA zonder broek. Deze afbeelding spreekt voor zich, dus ik hou verder mijn mond. Tot volgende week!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder