1
Posted 04/08/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Green Lantern en Flash op het witte doek

Terwijl de gelukzakken aan de andere kant van de wereld Green Lantern al even in de zalen hebben kunnen aanschouwen, is de film hier in België pas vandaag geopend. Vele comicfans stonden te popelen tot de film uitkwam en er trok dus uiteraard ook veel volk richting de Amerikaanse cinemazalen om Hal Jordan en de zijnen tot leven te zien komen op het grote scherm. Hierdoor deed de film het tamelijk goed tijdens het openingsweekend maar dit bleef niet lang duren en hij daalde in de box office. Als je op het internet rondkeek, zag je ook veelal negatieve reviews over Green Lantern. Slechts een enkeling was overwegend positief. Mede hierdoor en het feit dat Green Lantern als personage niet zo populair is als Batman (het vlaggenschip van DC Comics), deed de film het uiteindelijk niet goed in de Verenigde Staten. In totaal zou de film een slordige 200 miljoen dollar gekost hebben en heeft voorlopig nog maar 114 miljoen dollar opgebracht in de Verenigde Staten.

Hoewel Green Lantern in de Verenigde Staten aanschouwd wordt als een flop, kunnen we je helaas nog niet zeggen hoe deze wereldwijd presteert. Hal Jordan en de zijnen hebben alleszins nog veel werk voor de boeg om het exuberant budget en de marketingkosten terug te winnen. Menig doemdenker vreest nu misschien dat er nooit een sequel op Green Lantern komt omdat men bij Warner Brothers niet nog eens zoveel geld wilt uitgeven en géén winst maken. Gelukkig aanschouwt men bij Warner Brothers Studio Green Lantern nog steeds als een franchise die met de juiste visie even groot als Batman kan worden.

Volgens Jeff Robinov, directeur van de Warner Brothers film group, is men bij Warner Brothers reeds aan het nadenken over een sequel voor Green Lantern. Ze zijn echter wel van plan om bij deze tweede film de toon en de feel van de film iets minder humoristisch te proberen maken en een veel donkerder vervolg af te leveren. Robinov zegt dat de film met de opening toch wel een slordige 53 miljoen dollar opbracht en dat dit aantoont dat er zeker en vast een publiek is voor meer Green Lantern films. Om meer volk te trekken en de fans tevreden de stellen, zal de nadruk ook meer op actie liggen en is men bezig om uit te dokteren hoe ze Green Lantern zijn tijd op de aarde en in de ruimte beter kunnen balanceren.

Een logisch gevolg is men misschien voor een nieuwe regisseur zal gaan. Regisseur Martin Campbell (Casino Royal, The Mask of Zorro) heeft volgens bronnen wel reeds getekend voor een eventueel Green Lantern sequel te maken, maar is hij de man die Warner Brothers’ nieuwe visie voor de franchise tot leven kan brengen? Wij houden je alvast op de hoogte.

Maar, ga nog niet weg want we hebben nog meer nieuws voor jullie. Warner Brothers heeft natuurlijk nog plannen voor andere films gebaseerd op een comic. Zo kunnen we ons volgend jaar verwachten aan The Dark Knight Rises en nog ee jaar later aan Man of Steel. Misschien komt er later ook een Justice League-film en er zijn al plannen voor Batman reboot als Christopher Nolan de franchise verlaat. Dankzij Jeff Robinov hebben we nu ook ontdekt dat er nog een ander geliefd DC personage naar het grote scherm zal komen, niemand minder dan de Flash! Je leest het juist, de kans is groot dat we de Scarlet Speedster en zijn Speed Force tot leven zullen zien komen op het witte doek. Volgens Robinov is er namelijk een solide script. Zodra er extra informatie komt zal je dat hier bij Brainfreeze kunnen lezen.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be