1
Posted 03/08/2011 by Demul in Comics
 
 

Green Lantern in Belgische filmzalen!

Het is zover, Hal Jordan mag eindelijk zijn power ring aandoen.
Vanaf vandaag, drie augustus, speelt de Green Lantern-film, met Ryan Reynolds in de hoofdrol, in de Belgische zalen.

Het verhaal gaat over de testpiloot Hal Jordan, deze wordt lid van een intergalactische vredesmacht, the Green Lanterns Corps. Deze hebben de taak om het universum te beschermen tegen de kwade invloed van Parallax. De hoofdrol in deze film werd op zich genomen door Ryan Reynolds (X-men Origins, Foolproof, Van Wilder). De film is geregisseerd door Martin Campbell (Mask of Zorro, Goldeneye).

De Green Lantern is een comicbookpersonage dat voor het eerst verscheen in 1940 (All-American Comics #16) en werd bedacht door de samenwerking van Bill Finger en Martin Nodell. Het personage Hal Jordan daarentegen kwam pas later in de jaren ’50 en werd geïntroduceerd door John Broome en Gil Kane (Iron Fist) en werd meteen ook de populairste Green Lantern. In 2004 verscheen Hal Jordan terug als de Green Lantern in Green Lantern Rebirth (review morgen), geschreven door Geoff Johns. Dit was de start van volume vier, volume vijf gaat volgende maand van start met de DC-relaunch.


Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.