0
Posted 02/08/2011 by Gilles in Columns
 
 

Minck Oosterveer in Nieuw Amsterdam (deel 3)

Na het eerste en het tweede deel van Minck Oosterveer in Nieuw Amsterdam, kunnen we jullie vandaag het derde en afsluitende deel van column aanbieden. Vanzelfsprekend hopen we zo snel mogelijk het vervolg van dit verhaal aan jullie te kunnen meedelen!

Tijd voor DC!

Omdat het bij DC een hectische week was met verhuizingen en vergaderingen wisten we niet zeker welke redacteurs aanwezig zouden zijn, welke ik zou kunnen spreken en wanneer. Maar uiteraard zat ik vast aan de dagen dat ik in New York was. Dus zoals afgesproken belde ik Kenny die me vertelde dat ik een uur moest wachten omdat er een grote algemene stafvergadering was ingelast.

Geen probleem voor me. DC zit op Broadway vlak bij het Central Park, ingang Columbus Circle, dus werd het tijd voor mijn middagmaal. Na een uur kon ik bij Kenny terecht die me regelrecht naar Mark Chiarello, de man achter Batman Black & White en Wednesday comics, doorsluisde. Mark was zeer geïnteresseerd in mijn werk en begon met te zeggen dat hij me wel eens een Batman wilde laten proberen en dat mij werk zeker geschikt was voor Jonah Hex. Dit moest zeker onder de aandacht bij de betreffende editor worden gebracht die naar zijn menig zou gaan flippen bij het zien ervan. Helaas was net die (Joey Cavellari) op dat moment niet aanwezig maar uiteraard zijn er xeroxes en scans achtergelaten en zijn er op het moment dat ik dit typ gesprekken gaande. En passent heb ik ze ook nog op Jim’s Salicrup’s opmerking over de Spirit gewezen en ook dat werd als mogelijkheid beaamd. Al met al een goed gevulde en hoopvolle ochtend en werd het tijd om afscheid te gaan nemen van New York door middel van een wandeling over Broadway en Times Square.

Een ding is zeker, als het even kan kom ik hier vaker terug, sowieso om contact te blijven houden met de Big Two maar ook vanwege de stad zelf.

Die donderdag brachten twee airbussen me via Indianapolis naar Albuquerque, hoofdstad van New Mexico…. een soort slaapstadje in de woestijn. Overdag is het tussen de 40 en de 45 graden celcius terwijl een gortdroge warme wind continue langs je heen waait. Zet je hete lucht oven aan op 45 graden en steek je hoofd er in, dan weet je hoe dat voelt. Totaal anders dan de vochtige hitte van New York en omdat je niet transpireert moet je heel goed uitkijken dat je niet verbrandt. Je zag haast geen mens op straat en met een beetje fantasie kon je die bolvormige solitaire struiken uit westerns door de straten zien rollen. In elk gebouw stond de airco op standje Antartica en het is dan ook geen wonder dat ik de laatste dag met een zware verkoudheid zat.

Tijdens de Albuquerque Expo was de bijna voltallige Eva Ink Artist Group aanwezig, Michael Golden, Mark Texeira, Seve Scot, Joe Jusko, Rodney Ramos, ondergetekende en agente Renee Wittersteatter zelf. De beurs zelf was van hetzelfde deprimerende gehalte als die van Philadelphia,weinig handel en voornamelijk Cosplayers wat vooral bij de andere leden hard aankwam omdat die net uit Calgary, Canada kwamen waar ze wel een zeer goed draaiende beurs hadden gehad. Maar des te vrolijker waren de avonden vooral toen Tony Harris en Berni Wrightson zich bij ons voegden aan de bar van ons Hotel, het prestigieuze Hyatt, een van de weinige hoge gebouwen. En op zaterdag avond hadden we een feest op het dak van een bankgebouw, het andere hoge gebouw, met magnefique uitzicht op de ondergaande zon boven de woestijn. Met Joe Jusko nog naar de Green Lantern-film geweest en wat art uitgewisseld waardoor ik straks een schilderijtje van Dejah Thoris uit Edgar Rice Burough’s John Carter of Marsrijk ben in ruil voor een Nicky Saxx-origineel.

Een oude 737 van Delta en een gloednieuwe 747 van de KLM brachten me weer thuis. Snipverkouden en geen mogelijkheid tot uitzieken en “jetlaggen” want binnen zeven dagen moest ik zeven pagina’s Spider-Man afmaken. Waarschijnlijk weet ik pas na de San Diego Comicon wat er op me ligt te wachten. Nu, na meer dan twee weken zie ik nog regelmatig de straten van Nieuw Amsterdam voor me en mis ik de hoogten als ik mijn huis uit kom.

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar