0
Posted 31/07/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 13 – Fearsome Four, Secret Avengers, The Deep en The Worthy!

Welkom bij Weekly dose of Fear Itself deel 13! In tegenstelling tot de gigantische stapel tie-ins van de vorige keer, gunde Marvel deze reviewer wat rust met ditmaal slechts drie tie-ins uit te brengen: Fear Itself – The Deep #2, Secret Avengers #15 en de one-shot Fear Itself – The Worthy, dewelke mooi samenvalt met de laatste twee besprekingen van Marvel’s gratis webcomics omtrent de generaals van The Serpent! Alvorens er van start wordt gegaan met de reviews van deze week, hebben we er eerst nog één van Fear Itself – Fearsome Four #2, de verloren review van vorige week!

Review: Fear Itself – Fearsome Four #2 van 4 (schrijver: Brandon Montclare, tekenaars: Simon Bisley, Ryan Bodenheim)

In het vorige deel zagen we een non-team samenkomen van Howard the Duck, She-Hulk, Nighthawk en het monser van Frankenstein om de door de angst in de straten op hol geslagen Man-Thing te stoppen. Maar Man-Thing is niet enkel een nogal vreemd uitziend wezen dat je in vlammen doet uitbarsten wanneer je angst voelt, maar eveneens een focuspunt van de Nexus of All Realities, het summum van alle mogelijke parallelle realiteiten en tijdlijnen. Deze issue start dan ook met een gevecht van omgetoverde, groteske versies van de nieuwe Fearsome Four in gevecht met Man-Thing. Deze sequentie, alsook de origine van Frankenstein die erop volgt worden getekend door Simon Bisley (Batman/Judge Dredd: Judgement on Gotham). Wanneer Man-Thing zich van het viertal verwijderd, schakelen we terug over naar de normale realiteit dewelke wordt geïllustreerd door Ryan Bodenheim (en ja, Howard the Duck ziet er bij momenten nog steeds wat kipachtig uit). Man-Thing en de Four komen ten slotte nog in conflict met de Psycho Man, een krankzinnige wetenschapper afkomstig uit het Microverse en een oude vijand van de originele Fantastic Four. En door het toedoen van Man-Thing worden 90’s-versies bijgehaald van de grijze Hulk in zijn Joe Fixit-persona, Ghost Rider, Spider-Man en Wolverine, een eveneens chaotisch samengebracht viertal dat ooit een tijdelijke vervanging vormde voor de werkelijke Fantastic Four (meerbepaald in issues #347-349). Volgende keer dus de nieuwe Fearsome Four tegen de (inmiddels oude) New Fantastic Four!

Brandon Montclare levert een chaotisch verhaal af over een chaotisch viertal. Het evenwicht tussen de inmiddels nog maar twee door elkaar lopende tekenstijlen werd echter wel verbeterd. De personages zeggen niet enkel dat ze zich tijdelijk in een parallelle versie van zichzelf bevinden, we zien het ook. Voorlopig blijft het allemaal nog wel fun, maar Fearsome Four behoort met haar tweede issue zeker nog niet tot de betere tie-ins van Fear Itself. De reeks blijft dus voorlopig enkel nog maar voor de liefhebbers van de personages.

Review: Secret Avengers #15 (schrijver: Nick Spencer, tekenaar: Scot Eaton)

Natasha Romanov, alias de Black Widow, kreeg al een eigen Fear Itself one-shot vorige maand. Hoewel het hier om een aangenaam spionageverhaaltje draaide, was de connectie tot de gebeurtenissen in het eigenlijke event vrij vaag. Deze issue van Secret Avengers voelt daarom meer aan als de one-shot van de Black Widow die had kunnen zijn. Schrijver Nick Spencer zet zijn spotlights op de leden van het team verder en daarmee krijgen we eindelijk wat meer emotionele reactie van de Black Widow op de dood van Bucky Barnes, waar ze in een romantische relatie mee verkeerde. We zien Natasha de kantoren van een tabloid/internetkrant binnendringen wanneer deze een nieuwsbericht de wereld in sturen dat verklaart dat Captain America helemaal niet is gesneuveld in Washington. Ook al is dit een leugen en is Bucky wel degelijk naar de eeuwige jachtvelden vertrokken, kan dit bericht zeker geen kwaad voor de populariteit van de site. Wat volgt is een interessante discussie tussen Black Widow en de journalisten van de tabloid, die als argument aanhalen dat het niet de eerste keer zou zijn dat Captain America, of eender welke superheld, uit de dood zal terugkeren. De focus van de issue verschuift hierna van een discussie over de dood van Bucky naar een discussie rondom de dood en herrijzenis van vele superhelden (we zien ondermeer Steve Rogers, Jean Grey, Colossus, Hawkeye, Mockingbird, enz.). Het argument van de journalisten dat de dood/herrijzenis van een superheld enorm goed verkoopt zou je in feite ook kunnen lezen als een kritiek op de gehele comicsindustrie, waar gerust wat meer tijd aan mocht besteed worden. Hoe dan ook, hebben Nick Spencer en vaste tekenaar Scot Eaton met deze spotlight op Black Widow en het concept van de dood/herrijzenis in het superheldengenre alweer een geweldige issue van Secret Avengers afgeleverd. Zeker de beste tie-in van deze reeks tot hiertoe en misschien zelfs de beste tie-in deze week.

Review: Fear Itself – The Deep #2 van 4 (schrijver: Cullen Bunn,tekenaar: Lee Garbett)

Vooraleer The Defenders een reunië zullen houden in een nieuwe ongoing, dewelke zal arriveren tegen het einde van het jaar, moeten ze eerst nog de tot de Worthy Nerkkod getransformeerde Attuma zien te verslaan. Op het einde van de vorige issue werd het team, voorlopig bestaande uit prins Namor en Dr. Strange met nieuwe leden Lyra de She-Hulk en Loa, een mutante met goeie connecties tot Atlantis, al bijgestaan door de Silver Surfer. In deel twee krijgen we vooral één groots gevecht met demonische zeemonsters. Het is zeker geen slechte issue, zowel schrijver Cullen Bunn als tekenaar Lee Garbett hebben een goede vat op de personages, maar met dit gevecht op weg naar een ongetwijfeld volgend gevecht lijkt de progressie van de reeks wat in het gedrang te komen. Fear Itself – The Deep blijft echter nog wel steeds een must voor de fans van The Defenders, en misschien ook wel de moeite om op te pikken voor diegenen die plannen de relaunch van de reeks te volgen in december.

Rapid Reviews: Fear Itself – The Worthy #7-8

Deze laatste twee snelle reviews van Fear Itself – The Worthy, gratis korte webcomics rondom de oorsprong van de hamerdragers, vormen het sluitstuk van de reeks die in Weekly dose deel 5 werd begonnen en in deel 9 werd verdergezet. In Fear Itself – The Worthy #7 zien we Loki recapituleren over zijn omtovering van de gedetineerde Carl “Crusher” Creel tot de Absorbing Man, een ietwat minder begaafde, maar desalniettemin zeer machtige superschurk om op zijn broer Thor af te sturen. Het korte oorsprongverhaal van schrijver Tom Peyer, is in feite gewoonweg een herhaling van Journey into Mystery #114 uit 1965, de comic waarin de Absorbing Man zijn debuut maakte, en draagt daarom helemaal niet veel bij tot diens huidige transformatie in Fear Itself. Samen met het kortverhaal over Titania, de vrouw van Creel, misschien passend het zwakste verhaal uit deze reeks.

De achtste en laatste issue van Fear Itself – The Worthy handelt over The Thing en werd geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa, met Marvel Knights 4 en de toekomstige Fantastic Four: Season One zeker geen vreemde tot Marvel’s eerste familie. In het kortverhaal zien we Ben Grimm een nachtmerrie die hij recentelijk heeft gehad opbiechten tegenover zijn teammaat Susan Richards, de Invisible Woman. In Ben’s nachtmerrie zien we een gestoorde versie van het bekende oorsprongverhaal van de Fantastic Four waarin Ben, na zijn traumatische transformatie tot The Thing, zich keert tegen de rest van het team met een dodelijke afloop. Hij is hierdoor enorm uit zijn lood geslagen en vraagt zich af of hij hier wel werkelijk toe in staat zou kunnen zijn, wat een zeer tragische voorbode levert op zijn transformatie tot Angrir en recente confrontatie met de Future Foundation van vorige week. Samen de kortverhalen rond Sin en de Hulk was dit waarschijnlijk de beste Worthy tot hiertoe. Een zeer leuk detail over deze laatste twee oorsprongverhalen is dat de tekenaars Sergio Cariello ( issue 7 ) en Javier Pulido ( issue 8 ) hun best hebben gedaan om de stijl van niemand minder dan Jack “The King” Kirby te imiteren. Dit geeft beide verhalen een onmiskenbaar retrogevoel, recht uit de Silver Age!

De acht kortverhalen van Fear Itself – The Worthy werden deze week overigens ook verzameld in een one-shot. Hoewel er geen extra materiaal werd bijgevoegd, is de issue toch zeer welkom voor de lezers die liever een tastbare comic in hun handen hebben in plaats van een digitale kopie. Zeker een aanrader voor wie de hamerdragers iets beter wil leren kennen.

De complete Fear Itself – The Worthy minireeks in één comic

 

Volgende week gaat er alweer een nieuwe maand van start en vliegen we er weer volop in met reviews van Avengers Academy #17, Herc #6, Hulk #38, Heroes for Hire #10, Thunderbolts #161 en Fear Itself – Wolverine #2! (ja inderdaad, normalerwijs komt er in het begin van de maand ook een nieuwe issue van de kernreeks, maar in augustus zal dit spijtig genoeg pas in de tweede week het geval zijn). Tot volgende week!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.