3
Posted 29/07/2011 by Lav in Comics
 
 

Top 10 huisdieren in comics

Hoewel huisdieren niet voor iedereen zijn weggelegd, zijn er veel helden die hunkeren naar hun gezelschap. Maar in een wereld vol mutanten, aliens en mythologische wezens is het niet meer dan normaal dat er vrij unieke huisdieren opduiken. We nemen een kijkje welke van deze dieren het ideale huisdier zou kunnen zijn voor de gewone Jan met de pet.

 

10. The Cat (Transmetropolitan)

Eerste verschijning: Transmetropolitan #2

Deze gemuteerde straatkat, met twee hoofden en drie ogen is het huisdier van Spider Jeruzalem, die haar in huis neemt nadat hij haar gevonden heeft voor de deur van zijn appartement. Uniek is ze zeker, maar zindelijk iets minder. Naast het vangen van hagedissen en Russische sigaretten roken, geneert ze haar niet om te urineren waar ze maar wil.

 

9. Bubastis

Eerste verschijning: Watchmen #10

Wat voor huisdier zoek je als je naam Adrian Veidt is en je de slimste mens ter wereld bent? Een ordinaire kat of hond uit een kennel halen zou je geen genoegen geven, daarom creëer je maar je eigen genetisch gemanipuleerde lynx. Hoewel Bubastis geen superkrachten bezit is ze verre van een alledaags huisdier en zal je velen kunnen imponeren.

 

8. Lockjaw

Eerste verschijning: Fantastic Four #45

Een reusachtige bulldog die zijn naam niet gestolen heeft. Eens Lockjaw zijn tanden op iets zet laat hij niet los. Buiten dat kan hij ook teleporteren en is hij de leider van Marvel’s Pet Avengers. Met zo’n waakhond zal je zeker geen last krijgen van anderen, alleen lijkt het me een minder aangenaam karweitje om de hond iedere dag uit te laten.

 

7. Ampersand

Eerste verschijning: Y: The Last Man #1

Ampersand is het leuke aapje van Yorick. Op een miraculeuze wijze heeft ook hij samen met zijn baasje de plaag overleeft die alle andere mannelijke zoogdieren van de wereld heeft geveegd. Een aapje met streken, maar wel eentje dat je niet snel in de steek zal laten.

 

 

6. Jimmy

Eerste verschijning: Chronicles of Wormwood #1

Jimmy is lief, schattig en fluffy… totdat hij zijn mond open doet. Deze ongemanierde haas is het huisdier van niemand minder dan de Antichrist, Danny Wormwood en doet niets liever dan star wars-fanboys pesten op het internet. Naast deze menselijke eigenschappen bezit Jimmy geen superkrachten maar met hem als huisdier zal je zeker niet verveeld geraken.

 

5. Bandit, Tinker en Pirate (“1”, “2” en “3”)

Eerste verschijning: WE3 #1

Getraumatiseerde oorlogswapens zijn niet meteen de meest geschikte huisdieren. Maar oorspronkelijk waren deze drie doodnormale en loyale huisdieren, totdat  ze  ontvoerd werden om als militair experiment gebruikt te worden. Ze overkomen verschillende gevaren op hun weg naar vrijheid en stoppen niet totdat ze weer een thuis hebben gevonden.

 

4. Lockheed

Eerste verschijning: Uncanny X-Men #166

Deze kleine paarse buitenaardse draak verkeert zich vaak in het gezelschap van X-Men’s Kitty Pryde en zit onder andere ook in Lockjaw’s Pet Avangers. Hij is niet veel groter dan een gewone huiskat maar kan je perfect verstaan en is zelfs een empaat. Mensen zullen je niet snel lastig vallen als je met deze vuurspuwende vriend over straat loopt.

 

3. Dex-starr

Eerste verschijning: Final Crisis: Rage of the Red Lanterns #1

Je zou niet verwachten dat deze huiskat bij de dodelijke Red Lanterns hoort.  Dex-starr heeft geen gemakkelijk leven gehad waardoor hij vol haat zit tegenover de wereld. Toch kent hij veel liefde voor zijn voormalig baasje en neemt hij zelfs wraak op haar moord. Dex-starr is een kat die je best niet kwaad maakt maar wie kan nee zeggen tegen zo’n lief gezichtje?

 

2. Old Lace

Eerste verschijning: Runaways #2

Als je op de rug van Old Lace op school aankomt zal je zeker een grote indruk maken. Old Lace is een genetisch gemanipuleerde dinosaurus die de ouders van Gertrude speciaal voor haar 18de verjaardag gekocht hebben. Old Lace heeft een empathische band met haar eigenaar, wat heel gemakkelijk is om trucjes aan te leren. Het nadeel van deze empathische band is dat het ook omgekeerd werkt. Indien Old Lace zich pijn doet, zal je zelf een zware klap van sympathie pijn krijgen.

 

1. Krypto

Eerste verschijning: Adventure Comics  #210

Op nummer één staat een trouwe viervoeter. De enige uit deze lijst die een waardig spelletje tug-o-war met Superman kan spelen. Krypto beschikt over een heel arsenaal aan superkrachten, waaronder vliegen, super zintuigen, x-ray visie en onkwetsbaarheid. Niet alleen is Krypto een ideale waakhond, deze superhond is door zijn vriendelijk karakter werkelijk man’s best friend.

 

Comments

comments


Lav

 
avatar