0
Posted 29/07/2011 by Lav in Comics
 
 

Eerste kijk: DC Retroactive – Superman, Green Lantern en JLA in de ’70′s

Vorige week kon je op Brainfreeze al een kijkje nemen naar de Retroactive van Batman, Flash en Wonder Woman in de jaren ’70. Deze week ligt het tweede helft van de jaren ’70 in de winkels, waar we een glimp van het verleden van zowel Superman, Green Lantern als de Justice League of America zien. De tekeningen zien er in deze drie one-shots nog redelijk modern uit en zal dus geen groot struikelblok vormen voor lezers die voornamelijk hedendaagse comics lezen, toch beloven de verhalen een echte blast from the past te zijn.
Volgende week springen we een decennium dichter bij en zullen we zowel nieuwe als klassieke verhalen van DC’s grote superhelden in de jaren ’80 verwachten.

Het team van Martin Pasko, Eduardo Barreto en Christian Duce is verantwoordelijk voor DC Retroactive: Superman – the 70’s.
In Superman’s nieuw avontuur zullen zijn emoties tegen hem gebruikt worden door, de vrijwel onuitspreekbare, Mr. Mxyzptlk. Superman zal leren dat ondanks al zijn krachten, ook hij wegens vermoeidheid fouten kan maken. Ondertussen wordt hij door Mr. Mxyzptlk zo ver gemanipuleerd dat hij uiteindelijk zijn eigen ergste vijand wordt.

 

Superman, «Green Lantern», «Justice League»

Comments

comments


Lav

 
avatar