0
Posted 28/07/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #4

Slome internetverbindingen en verkrampte ledematen kunnen ons niet van onze deadline afhouden. Dit is Brainfreeze, damnit! Plichtsbewust ruimen we alle obstakels uit de weg en schuiven we achter onze computertafel, toetsenbord en muis in de aanslag om jullie wekelijks een blik te gunnen op de leukste, opvallendste en mooiste kunstwerkjes uit de wondere wereld der comics. Wees dus welkom, en geef jullie ogen de kost: hier is een nieuwe WAW! Weekly ArtWork.

We beginnen met felicitaties voor Nicola Scott. Gisteren was het haar verjaardag, vandaag vieren we dat bij Brainfreeze door enkele tekeningen van haar te posten. Hiep hiep…

Wonder Woman door Nicola Scott

Bovenstaande tekening is een herwerking van een schets die Nicola haar eerste werk bij DC bezorgde. De tekening verscheen vorig jaar in het verjaardagsnummer van Wonder Woman.

Harley Quinn door Nicola Scott

 

En dat is Harley Quinn. Meer uitleg moet daar toch niet bij?

 

Nightwing door Nicola Scott

Dit is een van de bekendste afbeeldingen van Nightwing, zeker onder het vrouwelijk deel van zijn fanbase. Wie niet snapt waarom, kan wellicht het best zijn of haar ogen eens laten controleren.

Terwijl enkele lezers alvast een afspraak met de oogarts vastleggen, gaan we verder met de Avengers. Volgend jaar mogen we plaatsnemen in de bioscoopzetels voor de verfilming door Joss Whedon. We kunnen jullie nu alvast de fantastische posters tonen die door Ryan Meinerding geschilderd werden (zoals altijd: klik voor de afbeeldingen op ware grote).

Iron Man

Thor

 

Captain America

Nick Fury

 

Hawkeye

Black Widow

The Hulk

En wat krijgen we als we deze afbeeldingen aan elkaar plakken, ze “assembleren” (hint-hint) als het ware?

The Avengers Assembled

 

Vorige week kon u in deze column Jim Lee zijn kunsten ten toon zien spreiden met een tekening van Green Lantern. Hij maakte nog meer tekeningen op Comic-con, waaronder Wonder Woman, zonder broek, maar met een boodschap voor Dan DiDio:

(klik voor het filmpje dat Comic Alliance maakte van Jim Lee in actie)

 

Er komt een nieuwe sciencefictionserie aan van Brian K. Vaughan (Y: The Last Man), waarover je binnenkort ongetwijfeld meer zal kunnen lezen op Brainfreeze. De reeks zal van tekeningen voorzien worden door Fiona Staples (North 40). Haar naam dook een tijdje geleden ook al op in ons artikel over Womanthology. Hoogste tijd dat we eens wat tekeningen van haar op een rijtje zetten.

Nog een tekenaar van wie ik ontzettend hou, is Terry Dodson. Hij was, samen met Tim Sale, een van de eerste tekenaars die mijn hart wisten te veroveren toen ik echt comics begon te lezen. Mijn tandengeknars was dan ook tot bij de buren te horen toen ik vernam dat hij door de vreselijke Greg Land vervangen zou worden voor de tie-in van Uncanny X-men in Fear Itself. Het doet me dus genoegen om dit met jullie te kunnen delen:

Batgirl en Supergirl door Terry Dodson

 

Ook freelance-tekenaar Joe Hunter slaagt erin om een glimlach op ons gezicht te toveren. Is er een andere reactie mogelijk bij het zien van Ghost Rider op een Segway?

Ghost Rider door Joe Hunter

 

Cap en Red Skull door Matt Digges en Joe Hunter

 

Roy Harper door Joe Hunter

Ik denk dat iedereen die The Rise of Arsenal gelezen (of erover gehoord heeft) nu een kamerbrede grijns op zijn of haar smoel heeft.

Hé, er is een superheld die nog niet aan bod is geweest deze week: de man die de boeven van Gotham in hun broek laat doen van de schrik. Maar Zombie-Batman laat iederéén zijn broek doen.

Hiervoor kun je The Daily What bedanken. En zo naderen we het einde van deze column…

De uitsmijter voor deze week werd ons hoogstpersoonlijk bezorgd door de Grote Chef van Brainfreeze zelve, Malkavian:

(klik voor groter)

Ah, Mystique… Altijd goed voor het blootgeven van onverwachte geheimen… Nee jongens: geheimen. Tss… Waar zitten jullie met je gedachten?

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder