1
Posted 27/07/2011 by Arno in Comics
 
 

Weekly dose of Fear Itself Extra Editie – Fear Itself nieuws vanop de San Diego Comic Con!

Cover van de laatste issue, met Cap tegen Sin en iemand ( Thor?) tegen The Serpent

Welkom bij een speciale editie van Weekly dose of Fear Itself! Waarom een extra editie? Omdat dit weekend de San Diego Comic Con plaatsvond en er heel wat sappig nieuws omtrent Marvel’s event van het jaar werd bekendgemaakt! Fear Itself mag dan wel eindigen in oktober, de Aftermath moet nog van start gaan. We zetten alvast het laatste nieuws en artwork op een rijtje…

Battle Scars en Shattered Heroes

Net zoals The Initiative volgde op Civil War (2007), Dark Reign op Secret Invasion (2009) en The Heroic Age op Siege (2010) zal de post-event banner die de cover van de meeste Marvel comics na Fear Itself zal sieren de titel “Battle Scars” dragen. Hierin zullen we te zien krijgen hoe de leden van Marvel’s superheldengemeenschap hun wonden likken na de massavernietiging van The Serpent en zijn Worthy. Battle Scars zal niet alleen gereflecteerd worden in de algemene status quo van het Marvel-universum en haar series, maar zal ook een eigen zesdelige miniserie krijgen getiteld Fear Itself Aftermath: Battle Scars. Deze reeks zal geschreven worden door Matt Fraction (Fear Itself), Cullen Bunn (Fear Itself: The Deep) en Chris Yost (Avengers Academy) met tekeningen van Scot Eaton (Secret Avengers) en zal een nieuw, voorlopig onbekend personage introduceren dewelke belangrijk zal blijken voor het verdere verloop van het Marvel-universum post-Fear Itself. Het zou hierbij draaien om het personage dat in onderstaande afbeelding uiterst links vanboven te zien is. Pittig detail: bij de initiële aankondiging in San Diego was dit personage echter nog niet te zien en was het niemand minder dan Thor die zijn plaats innam. Zou het iets te maken kunnen hebben met de profetie (en Noorse mythologie) dat de dondergod, na negen stappen te hebben gezet, zal sterven na zijn gevecht met The Serpent?

Battle Scars zal ook enkele nieuwe one-shots omvatten onder de noemer Shattered Heroes, waarin dieper kan worden ingegaan op de verliezen die enkele hoofdpersonages in Fear Itself hebben geleden. Zo zal Iron Man te maken krijgen met de heropflakkering van zijn alcoholverslaving dankzij zijn offer aan Odin en zal Captain America zijn emoties de vrije loop kunnen laten over de (tweede) dood van zijn voormalige sidekick Bucky.

Ook zal er een one-shot over Thor verschijnen, die ongetwijfeld dieper zal ingaan op zijn relatie tot zijn mede-Asgardianen, The Serpent,  zijn vader Odin alsook de inwoners van Broxton, Oklahoma, de voormalige buren van Asgard. The Mighty Thor-schrijver Matt Fraction beloofde alvast nog veel donkere dagen voor de dondergod (wat wel iets met die profetie zou te maken kunnen hebben), en vanaf issue #7 zal de reeks dieper ingaan op de relatie tussen The Serpent en Odin en aldus ook een tie-in vormen met Fear Itself. The Avengers als team zullen ten slotte te maken krijgen met de terugkeer van Norman Osborn en de heropleving van zijn organisatie H.A.M.M.E.R. uit Dark Reign, alsook met een nieuwe status quo en teamindeling vanaf issue 18.

 

The Fearless, The Defenders en de Hulk

Het schrijversteam van Fraction, Bunn en Yost zal ook een nieuwe twaalfdelige serie getiteld The Fearless schrijven, een soort “wereldtournee doorheen het Marvel-universum post-Fear Itself” die tweewekelijks zal verschijnen. De reeks zal getekend worden door Mark Bagley (Ultimate Spider-Man, Trinity), waarschijnlijk de snelste tekenaar in de industrie, en Paul Pelletier (The Incredibe Hulk). Dit boek zal duidelijk maken wat er met de hamers van de Worthy en hun getransformeerde dragers zal gebeuren. Een vrij belangrijke rol wordt hierbij gereserveerd voor huidige Secret Avenger Valkyrie.

Matt Fraction lijkt wel niet meer te stoppen, want hij zal ook samen met Terry Dodson (Uncanny X-Men, Wonder Woman) een nieuwe reeks schrijven omtrent The Defenders, Marvel’s bekendste non-team! De eerder uitgebrachte teasers  (zie Weekly dose deel 11) introduceerden ons al tot Iron Fist, Dr. Strange, Red She-Hulk en Silver Surfer als leden van het team. Maar Fraction beloofde dat er nog wel meerdere teamleden zouden volgen, zo zal ook Namor, the Sub-Mariner, zijn oude team terug vervoegen. Het team zal de diepere aard van heroïsme alsook het Marvel-universum zelf onderzoeken, gaande van plaatsen zoals het Savage Land en Wundagore Mountain tot meer kosmische verhaallijnen. De rol van de Hulk, die in de teasers in tegenstelling tot de andere personages als een offender werd beschreven, impliceert zijn aanvankelijk eerder antagonistische rol in de reeks. Of het hier daadwerkelijk draait om de Hulk die we allen kennen, of eerder alweer een nieuwe anderskleurige versie,is echter nog niet geweten.

En over de Hulk gesproken! Hoewel de reeks The Incredible Hulk eindigt in augustus met issue 635, zal er, zoals verwacht, opnieuw een nieuwe nummer één rond de groene gigant verschijnen. De nieuwe The Incredible Hulk #1 zal worden geschreven door Jason Aaron (Wolverine), met tekeningen van Marc Silvestri (Witchblade, Uncanny X-Men). De eerste verhaallijn, Hulk Asunder, belooft alvast een vrij letterlijke confrontatie tussen Dr. Bruce Banner en zijn groene alter ego, die alweer fysiek van elkaar gescheiden zullen worden. 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.