0
Posted 26/07/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Enkele designs voor het DCnU

Tijdens het panel Designing the New DCU 52 op de San Diege Comic-Con, konden de genodigden zich vergapen aan enkele coole, en minder coole, designs voor hun geliefde personages. Sommige van deze tekeningen tonen hoe bepaalde personages zoals Batgirl en Supergirl er gaan uitzien in de comics terwijl andere dan weer gewoon ideeën zijn waar men bij DC mee gespeeld heeft. Op het internet heerst al sinds het DCnU aangekondigd is, veel heisa rond het hele gebeuren. Niet alleen omdat het nogal ingewikkeld ligt hoe het DCnU rekening gaat houden met afgelopen (en populaire) verhaallijnen zoals bijvoorbeeld Blackest Night, Brightest Day en Grounded maar ook omwille van de soms wel drastische nieuwe designs die men enkele personages gegeven heeft. Laat ik even het voorbeeld aanhalen van Red Robin, in plaats van een rood uniform met een zwarte cape en masker, draagt hij opnieuw een Robin-masker en lijkt zijn cape meer op een paar vleugels dan op een cape. Vele designs doen fans terugdenken aan de gevreesde jaren negentig toen iedere superheld wel eens opdook in een flashy outfit of een ‘cool’ lichaamspantser.

Toch zitten er, naar mijn mening, ook enkele mooie nieuwe ontwerpen tussen. Uiteraard niet Red Robin maar bijvoorbeeld wel Batgirl en Superman. Het nieuwe ontwerp van Batgirl vind ik tof omdat het meer aanvoelt als het Batman-kostuum uit de films met Christian Bale: een semi-kogelwerend pantser in plaats van gewoon een sexy maillot. Hoe ze gaan verklaren dat Barbara Gordon na al die jaren terug kan wandelen (ze geraakte verlamd in de The Killing Joke), dat weet ik nog niet. Misschien is er iets speciaals qua technologie in het pak dat haar in staat stelt terug te lopen, of misschien gaan deze gebeurtenissen en haar tijd als Oracle gewoon verdwijnen. Een ander geslaagd nieuw design vind ik Superman. Hij ziet er redelijk hetzelfde uit en draagt gewoon nieuwe laarzen op het eerste gezicht maar toch is er nog iets anders veranderd. Na al die jaren is hij eindelijk (net als Batman en Wolverine voorheen) tot het besef gekomen dat het belachelijk is om een onderbroek boven je spandex-outfit te dragen! Bij Green Arrow zie je dan weer dat ze zich min of meer gebaseerd hebben op zijn kostuum uit de televisiereeks Smallville.

Maar laat ik jullie niet langer in spanning houden, vergaap je maar aan enkele ontwerpen voor de volgende reeksen: ALL-STAR WESTERN, ANIMAL MAN, BATGIRL, BIRDS OF PREY, THE FLASH, GREEN ARROW, THE SAVAGE HAWKMAN, I, VAMPIRE, LEGION OF SUPER-HEROES, RED HOOD AND THE OUTLAWS, SUICIDE SQUAD, SUPERBOY, SUPERGIRL, SUPERMAN en TEEN TITANS.


Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be