0
Posted 26/07/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Animatiefilm Dark Knight Returns in 2012

Bij DC Comics mag men terecht trots zijn op haar DC Animated Universe. Ze hebben namelijk reeds enkele prachtige animatiepareltjes op de mark gebracht zoals Batman The Animated Series en vorig jaar nog het geweldige All Star Superman. Deze laatste was hun kanon in 2011, een jaar dat ze afsluiten met het langverwachte Batman: Year One have. De uitdaging voor DC is dus nu om er voor te zorgen dat ze van 2012 een even groot succesjaar kunnen maken zoals 2011. Dit gaan ze doen met meer geweldige animatiefilms over hun geliefde personages!

Een hiervan werd reeds in april aangekondigd hier op Brainfreeze: The Dark Knight Returns. Deze animatiefilm zou uiteraard gebaseerd zijn op de gelijknamige graphic novel van grootmeester Frank Miller (Batman: Year One, Sin City). Wat we echter nog niet wisten is dat twee grote favorieten uit Batman The Animated Series in aanmerking zouden komen voor een rolletje in The Dark Knight Returns: Kevin Conroy (Batman Beyond, Batman – the animated series) en ja u leest het juist Mark Hamill (Star Wars – A New Hope, Batman – the animated series)!  The Dark Knight Returns speelt zich af in Gotham City in de nabije toekomst, en het is er allesbehalve utopisch. Frank Miller plakt er geen jaartal op maar het verhaal begint een decennium na de laatste verschijning van Batman. Ook is de Koude Oorlog, die volop woedde toen Frank Miller dit verhaal schreef, nog steeds bezig en is Ronald Reagan president van de Verenigde Staten. Op Superman na zijn alle superhelden in een soort van pensioen gedwongen. Zij die dit niet wilden doen, zoals Green Arrow, werden opgejaagd als terroristen door een angstige bevolking en regering. Bruce Wayne heeft vrijwillig zijn cape aan de kapstok gehangen na de dood van de tweede Robin, Jason Todd. Nu er geen Batman en andere superhelden meer zijn doen criminelen maar waar ze zin in hebben en is Gotham overgenomen door een bende genaamd the Mutants. Het is door de terugkeer van een oude vijand dat de inmiddels 55-jarige Bruce Wayne terug in de huid van Batman kruipt. Ondanks succesvolle plastische chirurgie en zijn rehabilitatie, is Harvey Two-Face Dent hervallen en leidt hij terug een crimineel leven. De terugkeer van Batman zorgt overigens ook voor de terugkeer van iemand anders: The Joker!

Maar dit is uiteraard niet het enige dat men bij DC voor haar fans in petto heeft. Tijdens het Warner Animation panel van de San Diego Comic-Con, dat gelijktijdig plaatsvond met de première van Batman: Year One, kondigde men aan de de eerste film die we van het DC Animated Universe mogen verwachten  Justice League: Doom zal worden. Deze animatieprent is gebaseerd op de Tower of Babel-verhaallijn van Mark Waid (Kingdom Come, Superman: Birthright) in JLA. In deze verhaallijn zien we dat Batman de superheldengemeenschap schijnbaar verraden heeft door gedetailleerde dossiers op te stellen waarin je zowel de krachten als de zwakke plekken in terug vindt van zijn bondgenoten in het JLA. Zo vind je er onder andere enkele plannen in van Batman om zijn bondgenoten tijdelijk uit te schakelen moest het nodig zijn. Uiteraard worden deze dossiers gestolen. Ra’s Al Ghul leert van hun bestaan en steelt ze om zo via een gecoördineerde aanval de Justice League te verslaan.

De tweede release zou Superman vs. The Elite heten. De basis hiervoor is What’s So Funny About Truth, Justice and the American Way? van Joe Kelly (Deadpool, Action Comics) dat verscheen in Action Comics #775. Hierin maken we kennis met The Elite, een team van antihelden met superkrachten (geleid door ene Manchester Black) die wereldwijd immens populair zijn omdat ze hun vijanden doden. Dit zorgt ervoor dat ze natuurlijk de aandacht trekken van Superman, die niet gelooft in het nemen van levens maar in rechtvaardigheid. Dit leidt uiteindelijk tot een grote spanning tussen The Elite en Superman die uitmunt in een heus gevecht op een van Jupiter zijn manen. Verwacht je bij deze dus alvast aan een beetje een prekerig gevoel en het eeuwenoude dilemma “Waarom doden superhelden die villains niet gewoon? Denk aan alle levens die Superman zou redden als hij Lex Luthor dood zou slaan. Of al de levens die Batman zou redden als hij de Joker zou doden.

Verder gepraat liet blijken dat een van de mogelijke titels The Killing Joke zou kunnen zijn. Toch zijn er hier momenteel geen plannen voor. Als deze er ooit al komt, zal het niet voor 2013 zijn. Jammer genoeg zei men ook dat een geanimeerde versie van Kingdom Come zeer onwaarschijnlijk is. Bij DC voelt men namelijk dat dit niet goed zou vertalen naar een geanimeerde versie. Onder andere door de tekenstijl

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be