2
Posted 25/07/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: X-Men Schism #1

Eindelijk is het zover…… X-Men Schism is begonnen. Als ik de cover van X-Men Schism #1 bekijk, ben ik meteen onder de indruk. Het schreeuwt uit: “Lees mij want dit wordt groots….”
Dit eerste deel is geschreven door Jason Aaron (Ghostrider, Wolverine) en getekend door Carlos Pacheco (Fantastic Four, Ultimate Thor).

Het verhaal begint zeer luchtig. We zien een gesprek tussen, een met pijlen en ninjasterren doorboorde, Wolverine en een zonnende Iceman. Wolverine zegt dat hij een nacht zoals gewoonlijk heeft gehad en wandelt verder recht naar zijn bed. Leuk detail is het bord dat hij aan zijn deur heeft gehangen: “Waarschuwing, indringers zullen meerdere malen neergestoken worden.” Als Cyclops de kamer binnenkomt, volgt er een leuke en grappige conversatie.
Bij het lezen van deze eerste pagina’s lijkt het niet meteen of er iets wereldschokkends gaat gebeuren. Maar dat zal later helemaal veranderen…
Cyclops en Wolverine moeten naar Zwitserland voor een bijeenkomst over wapenbeperking. Wat volgt is een rondje complimentjes tussen Wolverine en Cyclops. Dit komt bij mij een beetje geforceerd over aangezien de geschiedenis die deze twee al hebben gehad.
De combinatie van de grapjes en de complimentjes tussen hen twee is natuurlijk bedoeld om de band tussen hen sterker te laten lijken. Op deze manier zal de schok van de splitsing groter uitpakken. Terwijl Cyclops zijn toespraak doet voor de wereldleiders (waarvan één verdacht veel lijkt op de Iraanse leider Ahmadinejad) valt een mutant genaamd Quentin Quire binnen. Hij laat de leiders met zijn krachten al hun diepste en donkerste geheimen uitspreken. Uiteraard krijgen alle mutanten hiervan de schuld en zal de wereld zich nog massaler tegen mutanten zal keren. Wie zien zelfs dat verschillende landen hun eigen versie van de sentinels bovenhalen. Op het einde van dit deel zien we wie achter dit opzet zit….

Wie wel meer comics van Wolverine leest zal de naam Jason Aaron zeker kennen. Zij weten ook dat Jason Aaron in staat is om geweldige verhaallijnen te schrijven. Dit is hier zeker ook het geval. Buiten het feit dat Wolverine en Cyclops iets te vriendelijk met elkaar omspringen in het begin, is dit een veelbelovende start van deze reeks. Terwijl het verhaal vordert voel je als lezer de sfeer helemaal veranderen. Van zeer luchtig naar een bedrukte, angstige sfeer. Op het einde van dit deel zien we de eerste conflicten tussen Cyclops en Wolverine. Wolverine wilt de jeugdige X-Men (Hope en Idie) afschermen van de haat dat de mensen hebben. Cyclops echter vindt dat ze kennis moeten maken met hoe de mensheid denkt over mutanten.

De tekenstijl van Carlos Pacheco vind ik ronduit fantastisch.Hij hanteert een zuivere, gedetailleerde tekenstijl. Persoonlijk vind ik dat mijn favoriete X-Men nog maar zelden zo goed zijn neergezet. Het maakt het lezen veel aangenamer en het kijken nog veel meer.Vooral de, twee pagina’s grote, tekening van Wolverine en Cyclops die vechten tegen de sentinels is de moeite waard.

Na het lezen van dit deel kan ik niet wachten op deel twee!

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.